Suklaapossu

Syksyn parhaat leivonnaiset hedelmistä ja marjoista

Syksy alkoi rytinällä ja kesäiset leivontaideatkin vaihtuivat samalla hieman syksyisemmiksi. Koska uudet ideat odottavat juuri tällä hetkellä toteuttamistaan, kokosin tähän yhteen muutamia syksyisiin hetkiin sopisiva leivontaohjeita, joihin voi käyttää tämän hetken satoa. Ohjeiden joukossa on niin omena-, porkkana-, kesäkurpitsa-, mustikka- ja puolukkaleivonnaisia sekä parit hillot.

Aloitetaanpa eräällä uusimmista ohjeista, joka on saanut jo nyt paljon kehuja somen eri kanavilla. Kyseessä on ihanan mehevä kesäkurpitsakakku, jota testailin vähän aikaa sitten. Voi että kuinka mehevää ja herkullista siitä tulikaan! Maku muistutti hyvin pitkälti porkkanakakkua ja myös meidän perheen kesäkurpitsavihaaja söi tätä mielihyvin 🙂 Tätä on kehuttu jopa täydelliseksi, eivätkä nuo tunnu yhtään liiotelluilta sanoilta minustakaan.

Ja kerroinko jo, että taikina tehdään ilman vatkaimia vain sekoittamalla aineet keskenään sekaisin eli kakku on myös helppo.

Omenakakku on myös porkkanakakun tyyppinen kakku, mutta kuten nimikin kertoo, siinä on käytetty porkkanan sijasta omenaa. Kakussa maistuu miedon omenan lisäksi myös kaneli ja sitruuna. Kakku on ollut kaikessa helppoudessaan tykätty ja eräs lukija muun muassa kehui kakkua ”viiden tähden kakuksi” 🙂

Omenahillo uunissa eli uuniomenahillo valmistuu uunissa miltei itsekseen. Hillo myös maistuu erilaiselle, kuin kattilassa keitelty versio. Tätä teen seuraavaksi, kun taas saan omenoita, nam!

Omenapiirakka kauramurupäällisellä on aivan kuin iki-ihanan omenakauramurupaistoksen ja omenapiirakan yhdistelmä. Pohjana on helppotekoinen, pehmeä ja mehevä piirakkapohja, kun taas päältä löytyy kerros rapeaa kauramurua. Tätä on tullut tehtyä usein! Näin muuten käy vain ja ainoastaan just niille parhaimmille ohjeille, joita ei enää pysty hinkkaamaan paremmaksi, vaikka kuinka yrittäisi.

Omenapiirakka onnistuu mainiosti myös ilman kananmunia tai maitoa. Tämä munaton ja maidoton omenapiirakka on saanut paljon kehuja ja osittain myös ihmetystä sen ainesosien takia. Taikinaan ei siis tule mitään erikoista, vaan pikemminkin perusaineita kuten jauhoja, sokeria, vettä ja öljyä. Aineiden takia voi mielikuva piirakasta olla mauton, mutta niin ei kuitenkaan ole. Piirakka on mehevä ja maukas. Vinkkinä mainittakoon, että piirakkaan kannattaa käyttää suht happamia omenoita.

Pehmeät porkkanamuffinssit ovat yksi parhaista muffinsseista. Voisin miltei sanoa näiden olevan maailman parhaita porkkanamuffinsseja. Tai mitäpä sitä pidättelemään. Nämä OVAT maailman parhaat porkkanamuffinssit. Niin pehmeitä, kuohkeita ja älyttömän helppoja tehdä.

Mehevä porkkanakakku sisältää porkkanaraasteen sijasta porkkanasosetta. Ja sen kyllä huomaa! Porkkanasose tuo kakkuun paljon enemmän mehevyyttä raasteeseen verrattuna. Ja voi kuinka helppo tämä kakku myös on. Aineet vain sekaisin, taikina vuokaan, vuoka uuniin ja pian pohja onkin jo valmis. Kuorrutin ja täytin kakun tuorejuustopohjaisella kuorrutteella, mutta yhtä hyvin tähän sopii myös sulatejuustopohjainen kuorrute. Ihan oman maun mukaan 🙂

 

Tämä porkkanapiirakka on ensimmäisiä porkkanaleivonnaisia, joita olen maistanut. Se on kuohkea ja mehevä ja päältä löytyy reilu kerros sulatejuustokuorrutetta. Kyllä, sulatejuustoa, ei tuorejuustoa. Tämä oli pitkään se ainoa ja oikea porkkanapiirakka, ja vaikka olen tehnyt vaikka minkälaisia porkkanaleivonnaisia, pysyy tämä piirakka edelleen parhaiden joukossa.

Raikkaaseen kesäkurpitsa-sitruunahilloon saa upotettua reilusti kesäkurpitsaa ilman, että maistuu hillossa juuri lainkaan. Hillo saa päämakunsa sitruunasta ja makumaailma onkin ihanan raikas. Myös tämä maistuiu kesäkurpitsanvihaajallemme 🙂

Helpot mustikkamuffinssit valmistuvat nopeasti ilman vatkaimia. Ja maistuvat ihanilta.

Mustikka-murupiirakka on helppoa ja nopea mustikkapiirakka, joka valmistuu ilman vatkaimia.

Alla olevan puolukka-suklaabrowniesin kuva on ihan oudon värinen, mutta älä pelästy. Nämä maistuvat silti todella hyviltä. Kirpeä puolukka ja täyteläinen tumma suklaa sopivat yllättävän hyvin yhteen, vaikka niin ei ehkä aluksi uskoisikaan. Tätä kannattaa kokeilla!

 

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Syksyn parhaat leivonnaiset hedelmistä ja marjoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *