Poropiirakka
Poropiirakka sopii suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään tai herkkuiltapalaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Poropiirakka:
- 100 g voita
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 1 rkl kuivattua sienijauhetta
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 rkl kevyt kermaa tai vettä
Poropiirakan täyte:
- 100 g savuporoa
- 3 kevätsipulia tai 1 dl silputtua purjoa
- 200 g savuporo- tai sienituorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl kevytkermaa
Valmistusohje
Poropiirakka leivotaan näin:
1. Nypi voi, juustoraaste, sienijauhe ja jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää muruseokseen neste ja anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 10 minuuttia. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Tee piirakan täyte. Huuhtele purjo huolella. Silppua savuporoviipaleet ja purjo tai kevätsipuli piirakan pohjalle.
3. Sekoita kulhossa munat, kerma ja tuorejuusto notkeaksi seokseksi. Kaada kananmunaseos vuokaan ja kypsennä poropiiras 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.
4. Tarjoa poropiirakka glögin kanssa illanistujaisissa tai raikkaan vihersalaatin kanssa vaikkapa saunaillan iltapalana.
Lue myös: Parhaat suolaiset piirakat noutopöytään ja illanistujaisiin
Lue myös Anna.fi: Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poropiirakka