Helppo Toast skagen -voileipäkakku
Toast Skagen -voileipäkakku on rento ja nopea tehdä. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti auki ja koristella vain kakun päällinen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Toast skagen -voileipäkakku
- 6 siivua Real-leipää
- 6 siivua täysjyväpaahtoleipää
täyte
- 2 kananmunaa
- 1 ps pakastekatkarapuja
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl tilliä
- 1 rkl ruohosipulia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
koristeluun
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 50 g siian- tai lohenmätiä
- ½ ruukkua tilliä
- 1 rkl sitruunakuorta
- 1 rasia krasseja
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Toast skagen -voileipäkakku leivotaan helposti näin:
1. Laita kananmunat kattilaan, kaada vesi päälle ja keitä 10 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja hienonna. Sulata ja valuta ravut. Hienonna ravut, osan voi jättää koristeluun. Sekoita ranskankerma majoneesin joukkoon. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, hienonnetuilla yrteillä ja mustapippurilla.
2. Laita leivinpaperin päälle kolme siivua tummaa leipää vierekkäin. Jos haluat voit kostuttaa leivät maidolla. Levitä täytettä ja laita vaaleat leivät päälle vierekkäin. Lisää kerroksia, kunnes kakku on koottu.
3. Peitä kelmulla ja laita kylmään vetäytymään noin tunniksi.
4. Sekoita manojeesin joukkoon ranskankerma ja levitä kakun päälle, reunat voi jättää auki. Koristele toast skagen -voileipäkakku ravuilla, mädillä, tillillä, sitruunankuorella, krassilla ja rouhitulla mustapippurilla.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.
Lue myös: Voileipäkakku on juhlapöydän suosittu klassikko – kokosimme Kotilieden ihanimmat reseptit!
Lue myös Anna.fi: Rapupiiras on noutopöydän vetonaula
- joulun alkuruoat
- katkaravut
- kevään juhlat
- pääsiäisleivonnaiset
- paras pääsiäinen
- rippijuhlat
- unelmien joulu
- valmistujaiset
- voileipäkakut
- voileivät
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Isänpäivä
- Joulu
- Juhlat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Äyriäiset
- Kala ja äyriäiset
- Suolaiset leivonnaiset
- Voileipäkakut
- Ruotsalainen ruoka
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo Toast skagen -voileipäkakku