Riistamakkara tehdään helposti näin:
1. Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulinkynnet. Paahda sipulit kullanruskeiksi kattilassa. Lisää valkosipulit ja hienonnettu pekoni. Murskaa pippurit ja katajanmarjat morttelissa. Riivi rosmariinin oksista lehdet ja hienonna. Lisää mausteet pannulle ja anna paahtua hetken. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä.
2. Sekoita sokeri, maissitärkkelys ja suola sipuliseokseen. Sekoita lihat keskenään ja lisää soseutettu sipuli-mausteseos lihojen joukkoon.
3. Nosta massa yleiskoneeseen tai sekoita käsin. Vaivaa massaa huolella ja lisää samalla mallasuutetta ja olutta ohuena nauhana vähän kerrallaan. Massan tulee olla tahmeaa. Paista koepala ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Anna massan tasoittua yön yli jääkaapissa hyvin peitettynä.
4. Huuhtele suoli pujottamalla suolen pää hanan suulle. Valuta suolen läpi kylmää vettä. Solmi suolen pää ennen pursottamista. Pursota makkaramassa suoleen joko lihamyllyn makkarasuppilolla tai erillisellä makkarapursottimella. Painele suolesta kevyesti ilmat pois. Erota makkarat toisistaan pyöräyttämällä makkarapötkö sopivan kokoisiksi pätkiksi. Pidä suoli koko ajan kosteana. Älä purista suolta liian täyteen, jotta makkara ei halkea kypsentäessä. Makkarat voi solmia kiinni myös narulla.
5. Esikeitä makkaroita runsaassa vedessä hiljalleen noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Kypsennä makkarat ruskean rapeiksi pannulla tai grillissä ritilän päällä.
Tarjoa riistamakkarat kaali-omenalisukkeen kera.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Hirvilihapullat jaloviinakermakastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riistamakkara