Himahella

Blonditiina maakuntamatkailee: Kooste ruokamatkoista Suomessa

kyro_pyllyt

Stadilainen asfalttiruusu on päässyt maakuntamatkailemaan ympäri Suomea kuluneiden vuosien aikana.  Niinpä olen kerännyt tähän postaukseen linkkejä kaikesta siitä, mitä koti-Suomessa olen  kokenut. Ja sitä on paljon. Matkustaminen kannattaa aina.

Kyrössä uskotaan rukiin voimaan

Maailman paras Gin & Tonic 2015 sekoitetaan kyröläisestä ginistä. Kävin Kyrössä katsastamassa miten voittoisa Napue-gini syntyy.

Tislaamon tarina sai alkunsa toukokuussa 2012, kun perustajajäsenet Miika Lipiäinen, Mikko Koskinen ja Miko Heinilä nauttivat saunassa Miikan London Whisky Showsta tuomaa erinomaista ruisviskiä. Miehet pohtivat, miksei Suomessa voisi olla vastaavaa tuotetta, onhan ruis yksi suomalaisen makupaletin kulmakivistä. Vai voisiko kuitenkin?Juttu ei jäänyt pelkäksi kolmekymppisten äijien saunapuheiksi. Lue koko tarina Himahellasta.

kyro_tynnyri2

Kyrössä uskotaan rukiin voimaan

Maista luomu eli ruokamatka Mikkeliin

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 2016 Mikkelissä vietettiin kolmipäiväistä Maista luomu -tapahtumaa. Tapahtuma oli hyvä syy tehdä parin päivän reissu Etelä-Savon ruoka-aittaan. Ja Etelä-Savo osoittautui todelliseksi kulinaristin täsmäkohteeksi. Lue postauksesta, mitä kaikkea Mikkelin seudulta matkailijalle löytyikään!

mikkeli_anna2
© Tiina Rantanen

Maista luomu eli ruokamatka Mikkeliin

Etelä-Savo toi D.O. -alkuperäismerkinnät Suomeen

Porvoo on ruokamatkailun trendikohde

Kun hyppään kotipihassa autooni, olen 45 minuutin kuluttua Porvoossa. Siis samassa ajassa kuin ajan ruuhka-aikana Helsingin keskustaan. Niinpä olen pistäytynyt tänä vuonna Porvoossa useasti. Siltähän löytyy vaikka mitä! Niinpä postauksiakin on monta!

Smaku_virkkaukset-pysty

Porvoo – Ruokamatkailun uusi trendikohde

Haikon kartano – 50 vuotta kartanohotellielämää

SMAKU – eli miltä Porvoo maistui?

Porvoon Meat district panostaa lihaan

Mysteerimatkalla Turussa

Turku_penkki
© Tiina Rantanen

Elokuinen Aurajoen ranta: kuin ulkomailla olisi ollut. Ja paikallisten puhumaa kieltä melkein ymmärsi!

Suomen Turku tarjosi huikeat puitteet naisporukan mysteerimatkalle elokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 2016. Matkakohde selvisi pyöreitä viettäneelle päivänsankarille vasta kun auton nokka kääntyi Turun moottoritielle. Postauksessa vinkkejä, miten Turun voi kokea herkullisesti 24 tunnissa!

Mysteerimatkalla Turussa

Masu täynnä Tampereella

Masu Asian Bistro
© Tiina Rantanen

Tampereen Rautatieaseman lähitienoilta reissunainen on löytänyt monta käymisen arvoista ravintolaa, kuten Tampereen parhaana palkitun ravinteli Berthan ja modernin viinipainotteisen ravintola C:n. Samoilta kulmilta löytyy myös Masu Asian Bistro, joka on nostanut Tampereen etnotarjonnan aivan uudelle tasolle. Jos ravintolan haluaa lokeroida, Masu on Tampereen Farang. Huoletta voi sanoa, että Tampereen parhaisiin ravintoloihin pääsee junalla ihan ovelle. Näin stadilaisen näkövinkkelistä, se on ihan tärkeä pointti.

Masu täynnä Tampereella

Jyväskylä 24 tunnissa

Jyväskylä_kahvila

Reissulle ei aina tarvita mitään erityistä syytä, mutta ainakin minä matkustan kohteeseen mielelläni silloin, kun siellä on jotakin muutakin säpinää kuin ihan normimeininkiä. Jyväskylän kesä oli hyvä syy kääntää nokka kohti Keski-Suomea ja Jyväskylää. Yliopistokaupungilla on paljon tarjottavaa ruokamatkailijalle: ravintoloita, teehuoneita ja kahviloita.

Jyväskylä 24 tunnissa

Mihinköhän päädyn seuraavaksi?

Reissuterveisin Blonditiina

Ps. Tietysti olen kirjottanut myös Helsingin tarjonnasta, onhan se kotikaupunkini. Mutta tehdäänpä siitä ihan oma kooste.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiina maakuntamatkailee: Kooste ruokamatkoista Suomessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.