Kristallikruunun puhdistus: 3 tapaa saada kristallit kirkkaiksi

Kristallikruunun puhdistus onnistuu vedellä ja astianpesuaineella tai erityisillä puhdistussuihkeilla, mutta mihin suolaa tarvitaan? Lue lisää!

Lika ja pöly himmentävät kristallit. Vanha kansa kertoo munankuorten keitinveden hyväksi puhdistusaineeksi. Nykyään on onneksi olemassa tehokkaampia ja yksinkertaisempiakin vaihtoehtoja. Katso kolme erilaista tapaa, joiden avulla kristallikruunun puhdistus sujuu helposti. Mikä parasta, kristallikruunia ei tarvitse irrottaa katosta puhdistamista varten vaan se voi roikkua omalla paikallaan pesun ajan. Muista sammuttaa valaisin ja varmista, että se on jäähtynyt ennen kuin ryhdyt pesupuuhiin.

Lue myös: Kristallilamppu, Simpukka, Senator… Klassiset designvalaisimet palasivat tuotantoon

kristallit

Kristallikruunun puhdistus kannattaa aika ajoin, sillä lika ja pöly himmentävät kristallit. © Jorma Marstio

Lue myös: LED-valaisimesta voi tulla jopa romua, jos lamppua ei saa vaihdettua

Kristallikruunun puhdistus eri tavoin

  • Tavallinen astianpesuaineen ja veden yhdistelmä sopii kristallilasien, -maljakoiden ja kattokruunujen puhdistukseen. Käsitiskiaine poistaa tehokkaasti rasvaa eikä jätä kalvoa lasin pintaan, vaikkei ainetta huuhdottaisikaan pois. Huomio kuitenkin, että seoksen pitää olla kuitenkin mietoa eikä se saa vaahdota.
  • Jos vesi on kovaa, lisää huuhteluveteen suolaa. Näin kalkkisaostumia ei pääse syntymään.
  • Erityiset puhdistussuihkeet ovat käteviä, koska niillä puhdistettaessa kruunu voi olla paikoillaan. Lattialle laitetaan pyyheliina tai astia. Suihke valuu kristalleista pois ja vie lian mennessään. Lopputulos ei aina ole yhtä hyvä kuin jos kristallit pyyhitään yksitellen ja kuivataan hellästi nukkaamattomalla liinalla.

Lue myös Anna.fi:stä: Testasimme sarastus- ja herätysvalot – näin ne auttavat nukahtamaan ja heräämään lempeämmin

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kristallikruunun puhdistus: 3 tapaa saada kristallit kirkkaiksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X