Pihkan poisto kannattaa tehdä nopeasti sen jälkeen, kun pihkatahra on syntynyt.

Pihkan poisto vaatteesta ja käsistä on kinkkistä puuhaa: Katso vinkit vaikean tahran puhdistamiseen!

Pihkainen vaate voi olla pelastettavissa. Näppärällä vinkillä saat pihkan myös pois käsistä.

Pihkatahra istuu tiukassa, kun se kerran on jotain koskettanut. Vaikka pihka ei imeydy vaatteiden tekstiileihin samalla tavalla kuin useat muut tahrat, on pihkan poisto vaatteesta suotavaa tehdä mahdollisimman nopeasti. Nimittäin kovennut pihka on vaikeampi poistaa kuin tuore pihkatahra.

Lue myös: Tahranpoisto: Näin poistat yleisimmät tahrat helposti – hiki, huulipuna, veri…

Pihkan poisto vaatii melko järeitä aineita. Kannattaakin ennen puhdistusta testata ainetta johonkin huomaamattomaan kohtaan, ettei se jätä vaatteeseen jälkiä.

Arat materiaalit, kuten esimerkiksi villapaidat, jotka eivät siedä hankaamista tai liuottimien käyttöä, kannattaa viedä pesulaan. Kemiallisessa pesussa pihka irtoaa vaatetta kuluttamatta.

Lue myös: Sappisaippua on tahranpoiston ihmeaine, joka toimii jopa rasvajälkiin ja vereen – näin käytät ekologista saippuaa

Pihkan poisto vaatteesta

  1. Laita vaate pakastimeen ja raaputa pihka irti. Huomioi, että pihkan raaputtaminen terävällä esineellä, kuten veitsellä, saattaa kuluttaa tekstiilin pintaa.
  2. Voit myös liuottaa pihkatahraa denaturoidulla spriillä, kuten Sinolilla. Älä kaada ainetta suoraan tahraan vaan annostele sitä tahran kohdalle kankaan nurjalle puolelle. Sprii voi esimerkiksi haalistaa värejä. Tarkista ennen spriillä käsittelyä, että vaate kestää liuottimen. Spriitä voi testata johonkin huomaamattomaan kohtaan.
  3. Huuhtele kohta huolellisesti runsaalla vedellä heti käsittelyn jälkeen, jotta sprii aiheuttaa tekstiilille mahdollisimman vähän vahinkoa.
  4. Pese vaate pyykinpesuaineella niin korkeassa lämpötilassa kuin pesuohje sallii.

Lue myös: Tahra pois kotikonstein – nämä 8 asiaa tahdot tietää, kun haluat tahroista eroon

Lähteet: Martat ja Siivous.info

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pihkan poisto vaatteesta ja käsistä on kinkkistä puuhaa: Katso vinkit vaikean tahran puhdistamiseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X