Reseptit
30-60 min
Kiitos

Bataattilaatikko

Bataattilaatikko tuo vaihtelua joulun perinteisiin laatikoihin. Se maistuu myös muulloinkin ja yllättää ihanalla pehmeällä maullaan. Bataattilaatikko maistuu mainiolta porsaanlihan tai broileriruoan kaverina. Bataatin makeus sopii myös yhteen kalkkunan kanssa. Viimeistele bataattilaatikko saksanpähkinärouheella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bataattilaatikko:

noin 1,5 kg bataattia
maitoa
vehnäjauhoja
1 munaa
suolaa
0,25 tl muskottipähkinää
0.5 tl maustepippuria

pinnalle:

siirappia, korppujauhoja tai mantelilastuja
pähkinärouhetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 20 minuuttia ja soseuta.
  2. Lisää maitoa, vehnäjauhoja, munaa ja mausta survos. Valuta päälle vähän siirappia ja sirottele pinnalle korppujauhoja tai mantelilastuja. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 30-45 minuuttia.

Lue myös: 8 lempiruokaa bataatista

Katso lisää reseptejä bataatista:

lanttu-bataattilaatikko

 

 

 

 

 

 

 

 

Lanttu-bataattilaatikko

Baattimuusi

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X