Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattilaatikko

Bataatista valmistettu laatikko on maultaan mielenkiintoinen perunan ja lantun välimuoto. Bataattilaatikko maistuu mainiolta porsaanlihan tai broileriruoan kaverina. Bataatin makeus sopii myös yhteen kalkkunan kanssa. Viimeistele bataattilaatikko saksanpähkinärouheella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Bataattilaatikko:

  • noin 1 ½ kg bataattia
  • maitoa
  • vehnäjauhoja
  • 1 munaa
  • suolaa
  • ¼ tk muskottipähkinää
  • ½ tl maustepippuria

pinnalle:

  • siirappia, korppujauhoja tai mantelilastuja
  • pähkinärouhetta

Valmistusohje

Bataattilaatikko syntyy näin helposti:

  1. Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä bataattilohkoja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.  Soseuta bataatit sauvasekoittimella.
  2. Lisää bataattisoseeseen maitoa, vehnäjauhoja, munaa ja mausta survos. Valuta bataattisoseen päälle vähän siirappia ja sirottele pinnalle korppujauhoja tai mantelilastuja. Kypsennä bataattilaatikko uunissa 175 asteessa. Kypsymiseen kuluu aika noin 30-45 minuuttia.

Lue myös: 8 lempiruokaa bataatista

Katso lisää reseptejä bataatista:

Baattimuusi

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteinen bataatti-kikhernesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.