
Bataattilaatikko
Bataatista valmistettu laatikko on maultaan mielenkiintoinen perunan ja lantun välimuoto. Bataattilaatikko maistuu mainiolta porsaanlihan tai broileriruoan kaverina. Bataatin makeus sopii myös yhteen kalkkunan kanssa. Viimeistele bataattilaatikko saksanpähkinärouheella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Bataattilaatikko:
- noin 1 ½ kg bataattia
- maitoa
- vehnäjauhoja
- 1 munaa
- suolaa
- ¼ tk muskottipähkinää
- ½ tl maustepippuria
pinnalle:
- siirappia, korppujauhoja tai mantelilastuja
- pähkinärouhetta
Valmistusohje
Bataattilaatikko syntyy näin helposti:
- Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä bataattilohkoja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta bataatit sauvasekoittimella.
- Lisää bataattisoseeseen maitoa, vehnäjauhoja, munaa ja mausta survos. Valuta bataattisoseen päälle vähän siirappia ja sirottele pinnalle korppujauhoja tai mantelilastuja. Kypsennä bataattilaatikko uunissa 175 asteessa. Kypsymiseen kuluu aika noin 30-45 minuuttia.
Lue myös: 8 lempiruokaa bataatista
Katso lisää reseptejä bataatista:
Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteinen bataatti-kikhernesalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattilaatikko