Gluteenittomat riisipiirakat
Gluteenittomat riisipiirakat eli gluteenittomat karjalanpiirakat leivotaan tällä ohjeella tummasta ja vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta ja hirssi-tai maissijauhoista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat riisipiirakat
- 3 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
- 2 dl vaaleaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
- ½ dl hirssi-tai maissijauhoja
täyte:
- 6-7 dl riisipuuroa
- 1 kpl kananmuna
voiteluun:
- 3-4 dl kuumaa vettä
- 40 g voita tai margariinia
- 1 ripaus suolaa
Valmistusohje
Gluteenittomat riisipiirakat leivotaan näin:
- Sekoita kylmä vesi, suola, öljy ja jauhot taikinaksi.
- Kun keität, edellisenä päivä riisipuuroa perheelle, jätä siitä 6-7 dl piiraiden täytteeksi. Sekoita täytteeseen kananmuna.
- Ripottele leivinpöydälle tummia leipäjauhoseosjauhoja tai maissijauhoja. Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa siitä 20 palaa. Painele ne pieniksi litteiksi palloiksi ja kauli sitten soikeiksi piirakan pohjiksi. Levitä taikinan keskelle ruokalusikallinen riisitäytettä ja rypytä reunat kuten karjalanpiiraissa. Nosta leivinpaperille. Tämä piirakkataikina on hieman hankalampaa käsitellä kuin tavallinen ruis- ja vehnäjauhotaikina.
- Kuumenna pelti 250-300 asteisessa uunissa. Vedä gluteenittomat karjalanpiirakat leivinpapereineen kuumalle pellille ja työnnä uuniin. Näin piirakat paistuvat hyvin myös pohjasta. Paista noin 15 minuuttia ja nosta piirakat paistamisen loppuvaiheessa ylimmälle ritilälle, niin pinta saa väriä.
- Sekoita kuumaan veteen rasva ja ripaus suolaa. Voitele sillä kuumat piirakat. Lado gluteenittomat riisipiirakat vuokaan, peitä voipaperilla ja pyyheliinalla.
- Tarjoa gluteenittomat karjalanpiirakat itse tehdyn munavoin kanssa.
Vinkki: Gluteenittomat riisipiirakat voi täyttää myös porkkana- tai perunasoseella.
Ohje on saatu Kotilieden lukijalta, Maija Tuomaiselta.
Lue myös: Näin leivot gluteenitonta – katso Vihelän perheen vinkit!
Lue myös Anna.fi: Näin teet gluteenittomat kaura-teeleivät ja chia-marjahillon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat riisipiirakat