Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poron ulkofilee

Poron ulkofilee on herkullista juhlaruokaa! Poron ulkofilee on pihvilihojen ehdotonta aatelia. Fileet ovat nopeasti kypsyviä. Nappaa tästä ohje!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Poron ulkofilee

  • 500 g poron ulkofileetä
  • 1 iso peruna (Rosamunda)
  • 1 porkkana
  • 1 keltajuuri tai palsternakka
  • 1 mukulaselleri
  • 100 g pinaattia
  • 50 g voita
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria

Valmistusohje

Poron ulkofilee valmistuu helposti näin:

  1. Ota poro noin puoli tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
  2. Puhdista poron filee ja paista uunissa 250 asteessa noin 2-3 minuuttia.
  3. Kiedo filee folioon ja anna olla vähintään 15 minuuttia, mieluimmin tunnin.
  4. Keitä selleri kypsäksi ja muhenna soseeksi. Kuori porkkana ja keltajuuri ja leikkaa ne noin 2 x 2 sentin kuutioiksi. Keitä juurekset melkein pehmeiksi, ”al dente”. Kuori peruna ja leikkaa pyöreiksi kiekoiksi. Keitä kiekot melkein pehmeiksi vähässä vedessä.
  5. Poista pinaatista lehtiruoti. Kuumenna voi ja paista juurekset ja pinaatti nopeasti. Paista perunakiekot pannulla nopeasti ja täytä sellerisoseella.
  6. Mausta poron ulkofilee hiukan suolalla ja pippurilla, leikkaa annoksiksi ja tarjoa kuuman karpalokastikkeen, suppilovahveropaistoksen ja juuresten tai raikkaan juuressalaatin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Monipuolinen poro valloittaa – katso parhaat reseptit ja vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poron ulkofilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.