Poron ulkofilee
Poron ulkofilee on herkullista juhlaruokaa! Poron ulkofilee on pihvilihojen ehdotonta aatelia. Fileet ovat nopeasti kypsyviä. Nappaa tästä ohje!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Poron ulkofilee
- 500 g poron ulkofileetä
- 1 iso peruna (Rosamunda)
- 1 porkkana
- 1 keltajuuri tai palsternakka
- 1 mukulaselleri
- 100 g pinaattia
- 50 g voita
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl valkopippuria
Valmistusohje
Poron ulkofilee valmistuu helposti näin:
- Ota poro noin puoli tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
- Puhdista poron filee ja paista uunissa 250 asteessa noin 2-3 minuuttia.
- Kiedo filee folioon ja anna olla vähintään 15 minuuttia, mieluimmin tunnin.
- Keitä selleri kypsäksi ja muhenna soseeksi. Kuori porkkana ja keltajuuri ja leikkaa ne noin 2 x 2 sentin kuutioiksi. Keitä juurekset melkein pehmeiksi, ”al dente”. Kuori peruna ja leikkaa pyöreiksi kiekoiksi. Keitä kiekot melkein pehmeiksi vähässä vedessä.
- Poista pinaatista lehtiruoti. Kuumenna voi ja paista juurekset ja pinaatti nopeasti. Paista perunakiekot pannulla nopeasti ja täytä sellerisoseella.
- Mausta poron ulkofilee hiukan suolalla ja pippurilla, leikkaa annoksiksi ja tarjoa kuuman karpalokastikkeen, suppilovahveropaistoksen ja juuresten tai raikkaan juuressalaatin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Monipuolinen poro valloittaa – katso parhaat reseptit ja vinkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Poron ulkofilee