Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkaherkku

Puolukan kirpeys kesyyntyy tässä reseptissä piparkakuilla ja mascarpone-jogurttivaahdolla. Piparkakkujen sijaan voit käyttää muitakin mielikeksejäsi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Puolukkaherkku

  • 5 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 500 g turkkilaista jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • noin 12 piparkakkua

Koristeeksi

  • puolukoita
  • punaisia macarons-leivoksia tai pieniä piparkakkuja

Valmistusohje

Puolukkaherkku valmistuu helposti näin:

1. Mittaa puolukat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä puolukat pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Soseuta seos. Jos haluat sileän soseen, kaada se siivilään ja painele siivilän läpi. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa mascarpone ja jogurtti tasaiseksi. Mausta vaniljalla. Sekoita joukkoon puolukkasose.

3. Lado tarjoilumaljan pohjalle piparkakkuja. Kaada puolet puolukkajogurtista päälle. Kaada loput jogurtista pinnalle. Koristele puolukkaherkku puolukoilla ja macaronseilla tai pienillä pipareilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 28/16.

Lue myös: Raikkaimmat puolukkaleivonnaiset – maistuisiko marenkipiirakka, kääretorttu tai piimäkakku?

Lue myös Anna.fi: Puolukka sujahtaa leivonnaisiin, jälkiruokiin ja suolaisten ruokien raikastajaksi – poimi parhaat reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkaherkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.