Ruoka

Suuren kuohuviinitestin yllättäjä: "Kuin olisi marjatorttu valahtanut suuhun!"

On aika korkata pullo kuohuvaa juhlan kunniaksi. Testasimme uudet kuohuvat ja valitsimme suosikkimme. 

Pihistä (10–25 e)

Zensa Organico Brut 947307 13,99 (V)

Zensa tarkoittaa italiaksi ”ilman”. Rypäleet onkin viljelty ilman torjunta-aineita ja lisäravinteita. Rutikuiva ja hennon paahteinen kuohuviini on oiva kumppani kaikenlaisille pikkusuolaisille naposteltaville. Vaaleankellertävän juoman maussa voi erottaa päärynää.

Toimituksen kommentit: Tämän voisin napata mukaan puistopiknikille vähän tyylikkäämmäksi juomaksi. Jo itse pulloa on ilo katsella!

TOIMITUKSEN SUOSIKKI: Anna de Codorníu Rosé Cava Brut 900947 15,30 (V)

Naisellisen tyylikäs, tumman vaaleanpunainen roseekuohuviini. Upea juoma saa värinsä Pinot Noir-rypäleestä. Espanjalaisessa, erittäin kuivassa cavassa voi maistaa runsasta marjaisuutta ja mausteisuutta. Loistava valinta suolaisten alkupalojen seuraan, mutta toimii myös läpi aterian.

Toimituksen kommentit:

Ihan cavojen parhaimmistoa. Ihana kesän maku, ihan kuin olisi marjatorttu valahtanut suoraan suuhun.

Mionetto Rive di Santo Stefano Prosecco Brut 940827 16,48 (T)

Alkon tilausvalikoimasta löytyy monia helmiä, kuten tämä perusproseccoa astetta tyylikkäämpi DOCG-kuohuviini. Aromeissa on vihreää omenaa, päärynää sekä pirteää sitruksisuutta. Toimii loistavana ruokahalun herättäjänä.

Toimituksen kommentit: Kun haluaisin nautiskella, joisin tätä sushien seurassa. Ihanan kepeä kesäjuoma, joka sopisi kaveriksi Aperol Spritzille.

suuri kuohuviinitesti

Panosta (25–50 e)

TOIMITUKSEN SUOSIKKI: Berlucchi Franciacorta 61 Satèn Brut 559647 34,90 (kertaerä kevääksi)

Tämän loistavan kuohuviinin salaisuus on samppanjavalmistusmenetelmä. Kuiva ja elegantti kuohuviini on puhdaspiirteinen ja raikas, jossa maistuu makea aprikoosi ja kypsä persikka. Loistava aperitiivi ja kumppani antipastoille. Juomaa on valmistettu kertaerä, joten sitä on vain rajallisesti saatavilla.

Toimituksen kommentit: Tämä tuo juhlaan todellista nostetta. Menisi läpi samppanjana. Nostattaa veden kielelle, tätä heti toinenkin malja!

Montaudon Grande Rose Champagne Brut 944707 29,99 (kausituote)

Erittäin kuiva ja napakan hapokas roseesamppanja, jonka laadukkaassa maussa erottaa punaisia marjoja. Lievä paahteisuus tuo runsautta. Kauniit pienet kuplat antavat ryhdikkyyttä ja tuovat juhlaan nostetta. Sopii niin äyriäisille, buffasalaateille kuin marjajälkiruokien seuraan.

Toimituksen kommentit: Tässä on tyyliä! Tällä juhlistan kyllä maalla kesäterassin avajaisia.

Laurent-Perrier La Cuveé Champagne Brut 008621 47,98 (v)

Laadustaan tunnetun samppanjatalon erittäin kuiva ja sitrusmaisen hapokas samppanja on tyylikkään mineraalinen. Aromeissa erottaa hentoa paahteisuutta. Sopii juhlamaljaksi sekä keveiden ja hienojen kalaruokien seuraan. Viini tunnetaan myös Walesin Prinssi Charlesin hovisamppanjana.

Toimituksen kommentit: Ihanan ylellisen makuinen seurustelujuoma. Loistava juomalahja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suuren kuohuviinitestin yllättäjä: "Kuin olisi marjatorttu valahtanut suuhun!"

Matti Jokelainen

Kyllä toi Berlucchi Franciacorta 61 Satèn on ko talon ihan standardi tavara ja saatavilla laajasti. Alkoon sitä ehkä on onnistuttu hilaamaan vaan rajoitettu erä. Eli hiukan harhaanjohtava kommentti. Olisi ollut mukava jos raati olisi ottanut mukaan myös Englantilaisen champanjametodin kuoharin. Tarjontaa kuitenkin jonkun verran Alkossakin ja osa niistä lajissaan paremman pään edustajia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.