Sienisuola maustaa ruoan kuin ruoan.

Ovatko kuivatut sienipurkit valloittaneet kaappisi? Hyödynnä ne tähän 2 aineksen hittiohjeeseen

Lojuuko kaapissasi vuosikausia vanhoja kuivattuja sieniä? Ja uusi satsi on jo tulossa? Tällä vinkillä pelastetaan joululahjaongelmat sekä päästään eroon kuivatuista sienistä.

Tee itse sienisuolaa. Voit käyttää siihen mitä vain kuivattuja sieniä tai useampaakin samaan satsiin. Tarvitset sienten lisäksi vain yhden aineen – suolaa.

Sekoita sienet ja suola tehosekoittimessa sileäksi mausteseokseksi. Jos et omista tehosekoitinta tai sauvasekoitinta, sienet ja suolan voi hieroa myös huhmareessa hienoksi jauheeksi.

Purkita sienisuola tiiviiseen astiaan tai suljettavaan muovipussiin. Kauniiseen purkkiin pakattu sienisuola on ihana joululahjaidea kaverille, naapurille, tarhantädille tai myyjäisiin. Herkkusuukaverit ilahtuvat varmasti tästä lahjaideasta.

Facebookin ruokasivustoilla on kohistu sienisuolasta erityisesti tänä syksynä. Sienisato on ollut paikoin kovinkin runsas ja parhaimmillaan sieni- ja ruokasivustoilla on näkynyt kuvia jättikasseista suppilovahveroita tai auton takakontillisia mustatorvisieniä. Tästä syystä kaapin perukoille saattaa kerääntyä kuivattuja sieniä erityisen runsaastikin.

Kotikokki käyttää sienisuolaa melkein mihin vain ruoanlaittoon. Sienen umamimainen maku korostaa ruoan makuja ja tuo täyteläisyyttä ja jännittävää vivahdetta ruokaan kuin ruokaan. Lisää sitä sämpylä- tai leipätaikinaan tuomaan suolaisuutta, ripottele sitä paistetun grillipihvin pinnalle tai sekoita voin joukkoon paistamisvaiheessa.

Sienisuolalla maustat paistin- tai hasselbackanperunat sekä saat ihanan maun perunamuusiin. Uunijuurekset paahtuvat maukkaiksi sienisuolalla maustettuina. Pataan tai keittoon sienisuola sopii erinomaisesti. Talven täyteläiset riistapadat ovat vastustamattomia, kun ne maustaa sienisuolalla.

Katso helppoon sienisuolaan ohje.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ovatko kuivatut sienipurkit valloittaneet kaappisi? Hyödynnä ne tähän 2 aineksen hittiohjeeseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X