Kokoa trendikäs noutopöytä uudenvuoden juhliin – 7 maukasta ohjetta
Ranskalaiseen tyyliin uudenvuoden juhlissa herkutellaan pekonivoilla gratinoiduilla ostereilla. Merenantimet tuovat ylellisyyttä tarjoiluihin, jolloin noutopöytä kerää kehuja vielä vuodenkin kuluttua. Avattujen ostereiden päälle annostellaan pieni keko samettista pekonivoita, joka gratinoituu uunin lämmössä kullan ruskeaksi. Herkulliset osterit ovat parhaimmillaan rapean paahtoleivän ja sampanjalasillisen seurana.
Suloiset kurkkusushit ihastuttavat raikkaudellaan ja kauniilla ulkonäöllään. Ohuen kurkunsiivun päälle levitetään riisiviinietikalla maustettua sushiriisiä, graavilohta ja tilliä. Komeus pyöräytetään tiiviille rullalle ja nostetaan tarjoiluvadille. Japanilaistyyliset cocktailpalat nautitaan tuttuun tapaan wasabin ja soijakastikkeen kera.
Näyttävät paahtofileeleivät vievät nälän maukkaalla tavalla. Yrttimarinoitu paahtofilee hienonnetaan huolella ja sekoitetaan valkosipulimajoneesin joukkoon. Pienet maalaisleipäviipaleet päällystetään persiljalla, paahtopaistitäytteellä ja retiisillä, jonka jälkeen herkkupalat ovat valmiita tarjottaviksi.
Oletko jo maistanut täytettyjä kirsikkapaprikoita? Pikkuruiset kirsikkapaprikat myydään käyttövalmiina tölkkituotteina, jolloin ne ovat heti valuttamisen jälkeen valmiita täytettäviksi. Maukkaiden kirsikkapaprikoiden sisälle lusikoidaan pippurituorejuustoa ja päälle ripotellaan kauniin punaisia rosépippureita.
Herkullinen lohipastrami on helppo valmistaa, mutta maustumiseen on syytä varata tarpeeksi aikaa. Lohipalaan otetaan pannulla kevyt väri, jonka jälkeen sen pinta hunnutetaan juustokuminalla ja seesaminsiemenillä. Kelmuun käärityt kalapalat nostetaan pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi ja leikataan kylmän kohmeisina ohuiksi siivuiksi.
Uudenvuoden juhlissa ei sovi unohtaa perinteitä – niinpä pöytään loihditaan vihreää perunasalaattia. Raikas salaatti valmistetaan perunoista, kapriksista ja yrttiöljystä, jolloin lopputuloksesta tulee mukavan kevyt ja maukas. Perunalohkot saa suosiolla jättää reilun kokoisiksi, jolloin herkku on helppo haarukoida parempiin suihin.
Uudenvuoden jälkiruokana nautitaan ylellisiä Irish Coffee -kahvileivoksia. Kuohkea leivospohja saa makua espresso- ja kaakaojauheista, joiden aromit sointuvat kauniisti yhteen. Päälle levitetään paksu kerros kahvivaahtoa, jossa yhdistyvät kahvi, viski, vaahtokarkit ja kermavaahto. Juhlavat leivokset nostetaan jääkaappiin makuuntumaan muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Lisää ideoita uudenvuoden tarjoiluihin:
Uudenvuoden herkkuja
Uuden vuoden herkulliset sormiruoat
Uudenvuoden ruokajuhlat
Uudenvuoden menu
Ruoka.fi: Uudenvuodenaaton parhaat pikkunaposteltavat
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kokoa trendikäs noutopöytä uudenvuoden juhliin – 7 maukasta ohjetta