Ruoka

Uudenvuoden drinkki – kokosimme makeimmat kylmät ja kuumat juhlajuomat

Uudenvuoden juhlissa kilistellään kuohuvalla ja lämmitellään kuumien juomien äärellä. Kokosimme parhaat juhlajuomat alkumaljasta jälkiruokadrinkkiin.

Uudenvuoden drinkki tekee juhlavan juhlan. Kun on katsellut raketteja ulkona pakkasessa, maistuu lämmin drinkki. Myös raikkaan viileät drinkit sopivat juhlissa nautittaviksi. Poimi tästä ohjeet molempiin.

Kuohuviini kuuluu perinteisesti uuden vuoden juhlintaan. Mitäpä jos tänä vuonna samppanjapullo aukeaisikin sapelilla?

1. Uudenvuoden drinkki hehkuu punaisena

Kauniin punainen karpalo sopii hyvin uudenvuoden drinkkeihin. Kokeile Cosmopolitan-drinkin vielä viileämpää versiota, Frozen Cosmopolitania, jossa karpalomehu jäädytetään kuutioiksi. Karpalojääpalat ajetaan muiden aineksien kanssa tehosekoittimessa jäähileiseksi juomaksi. Saman tyyppinen drinkki on myös Cranberry Margarita, jossa hileinen karpalojuoma terästetään tequilalla ja Cointreau-liköörillä.

Kuulas juhladrinkki vaihtaa vuoden pirteissä tunnelmissa. Kirpeät punaherukat ja raikas raparperi antavat juomalle ominaisen maun, jota pehmennetään hieman kidesokerin avulla. Ihastuttava drinkki viimeistellään appelsiiniliköörillä ja koristellaan appelsiininkuoresta tehdyllä spiraalilla.

Juhlava, klassikkojuoma Kir syntyy valkoviinistä ja mustaherukkalikööristä vaihtamalla valkoviinin kuohuviiniin, saat ihanasti kuplivan Kir Royal -drinkin.

Earth song -drinkki on peräisin Goldfish-cocktailbaarista. Pääbaarimikko Joel Ristikallio antoi drinkkireseptin Kotiliedelle. Veikeässä juomassa maistuu timjami ja Maraschino-kirsikat eli säilötyt cocktail-kirsikat.

Heleänpunaisessa alkoholittomassa granaattiomena-mocktailissa on yksi osa granaattiomenamehua, kaksi osaa kivennäisvettä ja tilkka limetinmehua.

2. Raikkaita ja hedelmäisiä juomia

Jos tarjoilet uutena vuotena vaikkapa meksikolaista ruokaa, kokeile sen seurana raikasta Caipirinhaa.

Keskiyön tullen kohotetaan malja vaihtuvalle vuodelle. Tilanteeseen sopiva uudenvuoden drinkki sekoitetaan cavasta sekä mangonektarista. Mangocava on hedelmäinen vaihtoehto pelkälle kuohuviinille.

Pariisin Ritz-hotellissa kehitelty Mimosa-juoma sai uuden muodon jäädytettävällä veriappelsiinimehujäällä.

Juhlahumussa on syytä muistaa nauttia myös alkoholittomia juomia. Vivahteikas sitruunaruoho-inkiväärijuoma on oiva vaihtoehto kaupan makuvesille. Sitruunaruohosta, inkivääristä ja ruokokidesokerista keitetään maistuva siirappi, jota annostellaan lasin tai kannun pohjalle. Päälle kaadetaan kylmän raikasta kivennäisvettä, minkä jälkeen juoma katoaa nopeasti janoisiin suihin.

Matchapore on heleänvihreä, kevyesti kupliva juoma, joka sopii vaikka juhlien alkoholittomaksi alkumaljaksi.

3. Uudenvuoden drinkki voi olla juotava jälkiruoka

Juhlien jälkiruoaksi riittää useimmiten astetta parempi kahvi- tai kaakaojuoma. Kun maustat tai terästät juoman ja tarjoilet sen lasissa, jonka reuna on pyöritetty kaakaojauhoissa saat aikaan helposti juhlavan jälkiruoan.

Kun haluat tehdä vaikutuksen, yllätä vieraat kahden aineksen kuplivalla luksusjäätelö-juomalla, joka valmistuu hetkessä. Silmiähivelevän kaunis jälkiruoka hurmaa taatusti.

Minttulikööristä ja kaakaosta tehty after eight -juoma terästyy viskillä.

4. Lämmintä juomaa rakettien jälkeen

Keskiyön jälkeen tarjottava uudenvuoden drinkki voi olla lämmittävä, kuuma juoma. Kolmen paukun Eggnog saa potkua tummasta rommista, viskistä sekä brandystä. Omenamehupohjainen punssiglögi maustetaan inkiväärillä ja pomeranssinkuorella. Terästykseen käytetään valkoviiniä ja punssia.

After eight -kahvi on kaakaolla, minttulikörillä ja kahvilla maustettu lämmin juoma, joka käy vaikka jälkiruoasta.

Punaviinikaakao on yllättävän herkullinen kuuma juoma. Kun tarkemmin ajattelee, niin mikäs tuhdin ja mausteisen punaviinin kanssa sopisi paremmin kuin tumma suklaa?

Vadelmat ja viinietikka virkistävät punaviinipohjaista lämmintä juomaa. Terästä juoma tujauksella bourbonia.

Artikkelia on muokattu 23.12.2023

Lue myös: Uuden vuoden herkulliset sormiruoat

Lue myös Anna.fi: Uuden vuoden kuohuva x 3 -pihistä tai panosta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudenvuoden drinkki – kokosimme makeimmat kylmät ja kuumat juhlajuomat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.