helpot blinit

Blinit ja lisukkeet – katso herkulliset ohjeet

Alkuvuosi on blinien aikaa. Paista vino pino pulleita blinejä, taio pöytä täyteen helppoja lisukkeita ja kutsu ystävät tai perhe riemukkaille blinikutsuille.

Perinteinen blinitaikina syntyy sekoittamalla yhtä paljon vehnä- ja tattarijauhoja sekä kivennäisvettä ja pilsneriä. Kuohkean taikinan salaisuus on keltuaisten ja valkuaisten erottelussa, joista jälkimmäiset vatkataan ennen taikinaan lisäämistä.

Nevskin blinien taikina kannattaa laittaa alulle jo blinikestejä edeltävänä iltana, sillä taikinajuuri saa turvota huoneenlämmössä yön yli.

Perinteisten blinien sijaan voi kokeilla vaihteeksi vaikka perunablinejä tai ruisblinejä.

Keliaakikon tai kananmuna-allergisenkaan ei tarvitse olla blinittä, sillä he voivat herkutella gluteenittomilla ja munattomilla blineillä.

Blinien herkulliset lisukkeet

Blinien kera tarjotaan perinteisesti tietysti ainakin smetanaa, suolakurkkuja, hunajaa, punasipulia ja mätiä. Perinteisten lisukkeiden rinnalle voi myös pyöräyttää muutaman omatekoisen lisukkeen, jotka täydentävät blinipöydän ja tuovat siihen virkistävää vaihtelua.

Myös sienisalaatti on blinien perinteinen kumppani. Se syntyy helposti suolasienistä, sipulista ja smetanasta tai kermasta.

Savuporotahnaa helpompaa lisuketta on vaikea keksiä. Se sekoitetaan yksinkertaisesti vain tuorejuustosta ja savuporoleikkeleestä.

Savusärkimousse pyöräytetään kotoisesta säilykekalasta ja ranskankermasta.

Venäläinen punajuurisalaatti ja herkullinen munakoisokaviaari sopivat kasvissyöjänkin blinien lisukkeeksi.

Lisää talvisia ruokaideoita:
Blinit ja muut Venäjän herkut
Fondue-ilta ystävien kesken

Välimerellinen talvimenu

Pataruoka maistuu pakkasella

Ruoka.fi: Liedellä höyryää curry

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Blinit ja lisukkeet – katso herkulliset ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X