
Mitä tehdä kuivasta pullasta?
Kuivahtanut pulla on mainio raaka-aine köyhiin ritareihin ja pullavanukkaaseen. Lapsuudesta tutut herkut maistuvat vielä tänäkin päivänä!
Jo pelkkä ajatus köyhistä ritareista tuo veden kielelle: Maito-munaseoksessa kastetut ja voissa rapeiksi paistetut pullaviipaleet ovat mitä maukkain jälkiruoka. Lisäksi tarvitaan vain hilloa tai marjoja sekä kermavaahtoa, ja herkku on valmis.
Sitruunainen pullavanukas on raikkaampi versio perinteisestä jälkiruoasta. Pullaviipaleet asetellaan uunivuokaan aprikoosien ja rusinoiden kera. Komeus viimeistellään lemon curd -sitruunatahnalla, jonka voi joko ostaa valmiina kaupasta tai valmistaa itse.
Pullapojan hedelmäpaistoksessa omena- ja päärynäkuutioiden päälle ripotellaan herkullista pullarouhetta. Hedelmien esipaisto takaa pehmeän sisuksen, johon pullainen kuorrute tuo rapsakkaa suutuntumaa.
Parhaat reseptit pullapäivään: Pullataikina Ruoka.fi: Pikapulla Ruoka.fi: Näin leivotaan parasta pullaa! – katso kuvalliset ohjeet Pulla muuntuu moneksi herkuksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mitä tehdä kuivasta pullasta?