Ruoka

Korvapuustipäivä on pullanrakastajan odotetuin juhla – lokakuun neljäntenä maistuvat tuoreet korvapuustit

Kanelin tuoksu valtaa keittiöt ja kahvilat, kun 4. lokakuuta vietetään taas kansallista korvapuustipäivää. Ruotsista lainattu päivä on mitä oivallisin syy upottaa kädet taikinaan ja leipoa korvapuusteja.

Korvapuustipäivä on vuosittainen juhlapäivä, jota vietetään 4. lokakuuta. Kaikki pullahiiret ja korvapuustifanit himoitsevat tuoreita pullia juhlapäivänä.

Korvapuustien leipominen

Korvapuustipäivä – leivo tuoreet korvapuustit juhlan kunniaksi

Kuten minkä tahansa pullan, myös korvapuustien leipominen lähtee hyvästä taikinasta. Voit valmistaa korvapuustit perinteisestä pullataikinasta tai kokeilla vaihtelun vuoksi juureen tehtyä pullataikinaa.

Hyvää pullaa saa, kun malttaa kohottaa taikinaa rauhassa ja vaivata huolella. Kunnollisen kohotuksen lisäksi korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot täydellisen mehevät ja pehmeät korvapuustit

Näin leivot täydelliset korvapuustit

Tee ensin maailman paras pullataikina. Korvapuustit tehdään perinteisesti kaulimalla taikina levyksi.

Leivo taikina korvapuusteiksi vaivaamalla taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina sitten kahteen osaan. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Sivele kaulittu taikinalevy  voilla, mausta sokerilla ja  kanelilla. Kääri levy tiiviiksi rullaksi kääretortun tapaan pitkältä sivlta ja nipistä vielä saumakohta  hyvin kiinni.

Leikkaa sen jälkeen kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä 4–5 sentin. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti. Näin korvapuustit saavat perinteisen muotonsa.

Voilla, sokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit ovat päivän tähtiä, mutta samalla vaivalla syntyy muunkin makuisia pullia, mikäli et ole kanelipullan ystävä. Jos teet ison satsin pullataikinaa, voit täyttää osan pullista vaikkapa nutellalla tai mustikalla.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvapuustipäivä on pullanrakastajan odotetuin juhla – lokakuun neljäntenä maistuvat tuoreet korvapuustit

!!

”Täytteissä ei kannata kitsastella” kuvan pullissa ei juurikaan ollut täytettä!!! 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.