Ruoka

Omenalajikkeet haltuun – syö makeat omenat sellaisenaan ja upota hapokkaat kokkailuihin

Kotimaisista omenoista pääse nauttimaan aina elokuusta joulukuun alkuun saakka, koska lajikekirjo on todella runsas. Tutustu lajikkeisiin!

Kotimaisista omenoista pääse nauttimaan aina elokuusta joulukuun alkuun saakka, koska lajikekirjo on todella runsas. Kirpeän hapokkaat ja kovat omenalajikkeet sopivat leivontaan ja ruoanlaittoon, kun taas makeat syödään sellaisenaan. Happamat lajikkeet kypsyvät uunissa makoisan pehmeiksi. Koska kotimaista omenaa ei tarvitse käsitellä säilöntäaineilla, ne voi syödä kuorineen.

Lue myös: 10 x täydellinen omenapiirakka

Yleisimmät omenalajikkeet

1. Sandra

Myöhäissyksyn miellyttävänmakuinen omena, jonka pinta on viiruisen ruusunpunan peittämä. Malto on mehukas ja karkeahko.

kotimainen omena

2. Omenalajikkeet: Raike

Kanadalaisen Harlamovskin ja Lobon risteytys. Sato kypsyy syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Kartiomaisen pyöreät hedelmät ovat aromikkaita ja happamia. Happaman syysomenan malto on valkea ja rapea.

kotimainen omena, raike

3. Kaikkien tuntema: Punakaneli

Yksi suosituimmista myöhäissyksyn talousomenoista, joka on lähtöisin Venäjältä. Maku on nimensä mukaisesti voimakkaasti kanelinen. Punaisen värin määrä vaihtelee kannan mukaan. Litteän pyöreiden hedelmien miedon hapokas malto on rapea.

Lue myös Anna.fi: Kotimainen omena on lähiruokaa parhaimillaan

kotimainen omena, punakaneli

4. Omenalajikkeet: Åkero

Vanha ruotsalainen talviomenalajike, jonka hedelmä on herkullisen makea, vähähappoinen ja omaperäisen mausteinen. Muodoltaan pitkänpyöreiden, hieman kartiomaisten hedelmien malto on kovaa ja kiinteää. Väritys vaihtelee tiilenpunaisesta punaviiruiseen ja vaalean kellertävään.

kotimainen omena, Åkero

5. Antonovka

Ukrainasta lähtöisin oleva ikivanha talviomenalajike, jonka happamat ja kovamaltoiset hedelmät sopivat parhaiten talouskäyttöön. Hedelmät ovat kookkaan kellanvihreitä ja malto valkoista ja tiivistä.

kotimainen omena, anovka

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenalajikkeet haltuun – syö makeat omenat sellaisenaan ja upota hapokkaat kokkailuihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.