Ruoka

Suupaloja kalasta – näitä juhlaherkkuja et voi vastustaa!

Kylminä tarjottavat kalaruoat maistuvat kevään juhlissa. Pienet kalaherkut sopivat salaattipöytään, aterian alkupaloiksi tai juhlalounaan suolaiseksi herkkupalaksi.

Pikkupurtavat kalasta hurmaavat juhlapöydässä. Valikoima erilaisia pikkusuolaisia on kätevää tarjottavaa, koska moneen makuun löytyy syötävää. Suupaloja tehdessä on hyvä ottaa eri ruokavaliot huomioon ja merkitä ne tarjoilussa myös näkyviin selkeästi.

Lue myös: 5 maailman parasta voileipäkakkua juhliin

Jos juhlavieraat saapuvat eri aikaan, cocktailpalat ovat kätevä vaihtoehto: ruokaa ei tarvitse pitää lämpimänä tai tarjoilla erikseen.

Syöjille ei myöskään tarvitse varata tilaa ruokapöydän äärestä, sillä suupalan saa nautittua ilman veistä ja haarukkaa.

Ota tarjolle vain pieni määrä kerrallaan ja säilytä loput valmiina jääkaapissa. Täydennä tarjoilua tarpeen mukaan.

Pikkupurtavat kalasta – pienet kalaleivät toimivat aina

Pienet kalaleivät sopivat juhlien tarjottaviksi. Saaristolaisnapit, ruissipsit ja patonkiviipaleet saavat makua vaikkapa graavisiiasta tai mädistä.

Voit myös tehdä suupalaversioita klassikkoannoksista: esimerkiksi sillileivästä voi tehdä miniversion, samoin kuin vaikkapa kalatacosta: leikkaa leivästä tai tortillasta pieniä paloja, jotka täytät.

Pikkupurtavat kalasta: Lohicrostinit

Lohicrostinit ovat pieniä alkupalaleipiä, jotka päällystetään kylmäsavulohella, ricottalevitteellä ja pikkelikurkuilla.

Savusiikaleivät

Savusiikaleivät ovat helpot tehdä, eikä herkulliseen  kalaleipään tarvita monia aineksia.

Graavikalaa, carpacciota tai cevichejä

Graavi lohi

Graavattu kala on juhlapöytien kestosuosikki. Lohen ohella suolattavaksi sopii vaikka pehmeälihainen, lievästi rasvainen ja maukas siika.

Graavikalan lisäksi erilaiset raikkaat kalacarpacciot ja -cevichet sopivat juhlapöytään täydellisesti. Erityisesti juuri siiasta ja lohesta voi loihtia monenlaisia herkkuja.

Lohicarpaccio

Sitruunainen lohicarpaccio sopii tarjottavaksi leivän tai keitettyjen perunoiden kaverina. Ohueksi leikattu lohi on raikkaan herkullinen.

Siikacheviche salaatinlehdellä

Raikkaan siikacevichen voi tarjota endiivin tai sydänsalaatin lehdessä. Cevichen marinadissa maistuu chili. Laita kalatäytettä maltillisesti lehdelle, jotta se on helppo syödä.

Herkkuja kalatahnoista

Graavilohitahna

Kalatahnat ovat kätevää tarjottavaa isolle vierasjoukolle. Savulohitahna sekä graavilohitahna vievät kielen mennessään. Tarjoa tahnat saaristolaisleivällä suupaloina tai pienten, uusien perunoiden kera.

Pikkupurtavat kalasta – herkullinen lohipastrami

Pikkupurtavat kalasta: Lohipastrami

Lohi maustuu vaivatta pastramiksi ja on juhlapöydän herkullisin tarjottava! Lohipastrami on helppo esivalmistella jo juhlia edeltävänä päivänä.

Pastraamiin tarvitaan ruodottoimia ja nahattomia, suorakaiteen muotoisia lohipaloja. Lohipala maustetaan, kääräistään muovikelmuun ja annetaan graavatua kylmässä ainakin tunnin verran. Mausteet pyyhitään pois ja lohipötkylään otetaan pinnat kuumalla pannulla.

Lohipala pyöritellään mausteissa, kiedotaan taas muovikelmuun ja laitetaan pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Lohipastramin voi leikata valmiiksi annospaloiksi ja tarjota ruislastuilla sievinä suupaloina. Lohipastramin päälle pirskauttaa tipan avokado-wasabidippia, wasabia tai sahramikastiketta. Lohipastramin voi tarjoa myös raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Lähde: ProKala

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suupaloja kalasta – näitä juhlaherkkuja et voi vastustaa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.