Ruoka

Slowfood maistuu viikonloppuna - ota maukkaat ohjeet

Viikonloppuna ei hoppuilla, vaan nautitaan hyvästä ruoasta ja kiireettömistä hetkistä. Näillä ohjeilla kokkaat vapaapäivien pikkupurtavat ja maukkaat ateriat.

Letut ovat kaikille maistuvaa lohturuokaa. Kun taikinan pyöräyttää jo aamulla jääkaappiin, syntyvät lohitäytteiset letut perjantain iltapalaksi tuossa tuokiossa.

Helppotekoiset pekoni-cheddarmuffinit nostetaan lauantain aamiaispöytään uunilämpiminä.

Aamupalaksi maistuvat myös pinaattiuunimunat, joita voi maustaa oman maun mukaan eri juustoilla, kasviksilla tai pekonilla.

Lauantain lounaaksi kokataan paahdettua broileria juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera. Koko ateria lisukkeineen ja kastikkeineen kypsyy kerralla uunissa.

Viikonloppuna on aikaa myös herkutella vaikka uuniomenoilla, jotka tarjoillaan vaniljakinuskikastikkeen kera.

Lauantai-iltana kotiuunissa paistuu kreikkalainen pitsa, joka saa makua oliiveista, aurinkokuivatuista omenoista ja fetajuustosta.

Sunnuntai-aamun lohdullinen ja lempeä aamupala on uuniriisipuuro, joka tarjotaan maidon tai mehukeiton kera.

Sunnuntain lounaaksi valmistetaan etukäteen kypsennetystä kananpojasta maukas broilerilasagne, joka maistuu koko perheelle. Lasagnen makua voi varioida erilaisilla juustoilla, kuten sinihome- tai sulatejuustoilla.

Lisää ideoita viikonlopun ruokapöytään: Slow food hautuu hitaasti Pataruoka maistuu pakkasella Paisti x 7 Lihakeitto saa porista pitkään Ruoka.fi: Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää

Kuvat: Pekka Holmström

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Slowfood maistuu viikonloppuna - ota maukkaat ohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.