Valmista joulupöydän klassikot - ilman näitä ruokia ei joulu maistu joululta
Monen joulupöytä täyttyy vuodesta toiseen perinteisillä jouluruoilla, joita ilman joulu ei maistu joululta. Tästä löydät rakastetuimpien jouluruokien eli graavikalan, silakoiden, rosollin ja perinteisten laatikoiden ohjeet. Ja miten se kinkku paistettiinkaan…?
Graavikala kuuluu alkupaloihin
Kylmän kalapöydän kuningatar on tietysti graavattu kala. Jos olet sitä mieltä, että helpoimmalla pääsee ostamalla kaupan valmiin, katso ohje kalan graavaamiseen täältä ja ehkä teilläkin syödään tänä jouluna itse graavattua kalaa.
Tästä löydät vinkkejä, miten maustat kalan juuri mieleiseksesi:
Silakat ovat osa joulupöydän antimia
Toinen joulun kalapöydän suosikki on tietysti silakka. Suolaisessa etikkaliemessä raakakypsennetyt kalat voi tarjota kirkkaassa tai kermaisessa kastikkeessa. Mausteeksi sopivat niin sinappi, valkosipuli kuin piparjuurikin.
Värikäs ja maukas rosolli maistuu kaikille
Miten teillä on tapana tarjota perinteinen joulun juuressalaatti rosolli: sillillä vai ilman, sekoitettuna vai sektorihin jaettuna, kastikkeen kera tarjottuna vai ihan sellaisenaan? Yhtä oikeaa tapaa tuskin on. Jos haluat sekoittaa pakkaa entisestään, pue jouluinen juuressalaatti kullankeltaiseen juhlapukuun tai tarjoa se vaihteeksi paahdettuna.
Tässä muutama ehdotus jouluisen rosollin valmistukseen.
Perinteiset laatikot ovat jo makumuistoja lapsuudesta
Kinkun kaveriksi tehdään tietysti laatikoita. Imelletty perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko lienevät ne perinteisimmät. Mikä on sinun suosikkisi?
Joulupöydän odotettu herkku on yhä joulukinkku
Kinkku on lähes jokaisen suomalaisen joulupöydän kunkku. Mutta miten se kinkku paistettiinkaan? Ja tekisikö perinteisen sinappihunnun sijaan tänä vuonna jotain uutta?
Joulukinkun paisto-ohjeen löydät täältä.
Ja täältä lisää ideoita kinkun kuorruttamiseen:
Joulukinkku tahmeantulsella kuorrutteella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valmista joulupöydän klassikot - ilman näitä ruokia ei joulu maistu joululta