Vegaaninen laskiaispulla – paras pullataikina ilman maitoa ja munia sekä veikeät täytteet
Monen pullanystävän odotetuin herkkuhetki on alkuvuodesta koittava laskiaispullasesonki. Herkutella voi myös täysin vegaanisesti, sillä mehevä laskiaispulla ei eläinperäisiä raaka-aineita kaipaa. Poimi vegaanisen laskiaispullan ohje ja herkulliset vinkit täytteisiin.
Laskiaispullat koostuvat kahdesta osasta: pehmeästä pullasta ja mehevästä täytteestä. Kun tuoreen, vastaleivotun, kuohkean pullan välissä on reilusti mieleisiä täytteitä, on nautinto täydellinen.
Lue myös: Laskiaispullan uudet täytteet
Kuohkeat pullat leivot myös vegaanisesti
Pullataikinan leivonta onnistuu mainiosti ilman eläinperäisiä raaka-aineita. Korvaa voi vegaanisella leivontamargariinilla tai rypsiöljyllä ja maito millä tahansa kasvijuomalla tai vaikka vedellä. Esimerkiksi kookosmaitoon leivotuista pullista tulee erityisen pehmeitä.
Kananmunaa pullataikina ei kaipaa lainkaan. Kananmunan tehtävä on parantaa taikinan käsittely- ja nostatuskestävyyttä, mutta samalla se myös kovettaa taikinaa. Ilman kananmunaa leivottu pulla on itse asiassa pehmeämpää ja se säilyy tuoreena pidempään kuin kananmunaa sisältävä pulla.
Herkulliset vegaaniset laskiaispullat leivot Kotilieden helpolla ohjeella.
Vegaanisten pullien leivonta ei juuri poikkea tavallisten pullien leivonnasta. Jauhoja taikinaan kannattaa lisätä maltilla, sillä pehmeästä taikinasta leivot ne kaikkein kuohkeimmat pullat. Vaivaa taikinaa huolella, kunnon sitko on hyvien pullien juju.
Voitelu antaa pullille kauniin ruskean paistopinnan. Ennen paistoa vegaanisten pullat voi voidella soijavanukkaalla. Myös siirappi-vesiseos toimii mainiosti. Vegaaniset pullat voi jättää myös kokonaan voitelematta ja tupsauttaa valmiiden pullien päälle tomusokeria.
Lisää vinkkejä täydellisten pullien leivontaan voit poimia täältä.
Täytteestä laskiaispulla tunnetaan
Se kysytyin kysymys laskiaisena on: hillolla vai mantelimassalla? Miksi valita, kun väliin voi sujauttaa myös molempia. Perinteisen kermavaahdon korvaat helposti vegaanisella kaura- tai soijavispillä, joita löydät perusmarkettienkin valikoimista.
Punaiseen hilloon ja mantelimassaan ei kuitenkaan tarvitse jumittua. Vegaanisen laskiaispullan väliin voi nimittäin piilottaa vaikka mitä!
Ideoita vegaanisen laskiaispullan täytteeksi:
- Kokeile erilaisia hilloja ja soseita ja mausta vaahdotettu kaura- tai soijavispi vaikka mangososeella.
- Kinuskin ystävä täyttää laskiaispullan vegaanisella kinuskikastikkeella, jonka voi keittää tavallisen kinuskikastikkeen tapaan joko kaura- tai kookoskermasta. Tarjolla on myös valmiita kinuskikastikkeita, joista osa sopii vegaaniseen ruokavalioon.
- Oletko suklaan ystävä? Sulata vegaanista suklaata ja sekoita sitä kaura- tai soijavispin joukkoon tai levitä pullan väliin Nutellan kaltaista vegaanista pähkinä-suklaalevitettä sekä kermavaahtoa. Suklaiset laskaispullat viimeistellään tupsauksella kaakaojauhetta.
- Banaaniviipaleet sopivat niin kinuski- kuin suklaatäytteisenkin laskiaispullan makupariksi.
- Murustele vaahdotetun kaura- tai soijavispin joukkoon marenkia. Vegaanisen marengin valmistat kikherneiden liotusliemestä eli aquafabasta.
- Lakritsikin sopii laskiaispullan väliin. Valuta pullan väliin lakritsikastiketta tai mausta vegaaninen kaura- tai soijavispi lakritsinjuurijauheella. Lakritsi on erityisen mahtava makupari makealle vadelmahillolle.
- Kaura- tai soijavispin voi säväyttää myös tilkalla vahvaa kahvia ja ripauksella sokeria.
Tarkista tuotteiden vegaanisuus aina pakkauksesta. Vegaanisiin tuotteisiin voit tutustua myös vegaanituotteet.fi -sivustolla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen laskiaispulla – paras pullataikina ilman maitoa ja munia sekä veikeät täytteet
Täytyy laittaa tästä reseptistä versioita kokeiluun ja katsoa mitä tapahtuu. Kananmunan tilalle voisi tietenkin vaikka laittaa banaanin. Näin ainakin lettu reseptissä tehtiin minkä löysin https://vegaaniblogi.fi/ sivulta.