Ruoka

Vegaaninen laskiaispulla – paras pullataikina ilman maitoa ja munia sekä veikeät täytteet

Monen pullanystävän odotetuin herkkuhetki on alkuvuodesta koittava laskiaispullasesonki. Herkutella voi myös täysin vegaanisesti, sillä mehevä laskiaispulla ei eläinperäisiä raaka-aineita kaipaa. Poimi vegaanisen laskiaispullan ohje ja herkulliset vinkit täytteisiin.

Laskiaispullat koostuvat kahdesta osasta: pehmeästä pullasta ja mehevästä täytteestä. Kun tuoreen, vastaleivotun, kuohkean pullan välissä on reilusti mieleisiä täytteitä, on nautinto täydellinen.

Lue myös: Laskiaispullan uudet täytteet

laskiaispullakakku
Isommalle porukalle voi tehdä laskiaispitkon, -kakun tai -kranssin. Halkaise pulla pituussuunnassa ja levitä väliin täytteet. Pitkosta jokainen voi leikata haluamansa kokoisen palan.

Kuohkeat pullat leivot myös vegaanisesti

Pullataikinan leivonta onnistuu mainiosti ilman eläinperäisiä raaka-aineita. Korvaa voi vegaanisella leivontamargariinilla tai rypsiöljyllä ja maito millä tahansa kasvijuomalla tai vaikka vedellä. Esimerkiksi kookosmaitoon leivotuista pullista tulee erityisen pehmeitä. 

Kananmunaa pullataikina ei kaipaa lainkaan. Kananmunan tehtävä on parantaa taikinan käsittely- ja nostatuskestävyyttä, mutta samalla se myös kovettaa taikinaa. Ilman kananmunaa leivottu pulla on itse asiassa pehmeämpää ja se säilyy tuoreena pidempään kuin kananmunaa sisältävä pulla.

Herkulliset vegaaniset laskiaispullat leivot Kotilieden helpolla ohjeella.

Vegaanisten pullien leivonta ei juuri poikkea tavallisten pullien leivonnasta. Jauhoja taikinaan kannattaa lisätä maltilla, sillä pehmeästä taikinasta leivot ne kaikkein kuohkeimmat pullat. Vaivaa taikinaa huolella, kunnon sitko on hyvien pullien juju. 

Voitelu antaa pullille kauniin ruskean paistopinnan. Ennen paistoa vegaanisten pullat voi voidella soijavanukkaalla. Myös siirappi-vesiseos toimii mainiosti. Vegaaniset pullat voi jättää myös kokonaan voitelematta ja tupsauttaa valmiiden pullien päälle tomusokeria.

Lisää vinkkejä täydellisten pullien leivontaan voit poimia täältä.

Älä jumitu vain perinteisiin laskiaispullan täytteisiin. Herkkupullan voi täyttää myös kaakao-pähkinätahnalla, marenkikermalla ja banaaniviipaleilla. Kaiken voi valmistaa tarvittaessa myös vegaanisena. © Tiina Rantanen

Täytteestä laskiaispulla tunnetaan

Se kysytyin kysymys laskiaisena on: hillolla vai mantelimassalla? Miksi valita, kun väliin voi sujauttaa myös molempia. Perinteisen kermavaahdon korvaat helposti vegaanisella kaura- tai soijavispillä, joita löydät perusmarkettienkin valikoimista. 

Punaiseen hilloon ja mantelimassaan ei kuitenkaan tarvitse jumittua. Vegaanisen laskiaispullan väliin voi nimittäin piilottaa vaikka mitä!

Ideoita vegaanisen laskiaispullan täytteeksi:

Tarkista tuotteiden vegaanisuus aina pakkauksesta. Vegaanisiin tuotteisiin voit tutustua myös vegaanituotteet.fi -sivustolla. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen laskiaispulla – paras pullataikina ilman maitoa ja munia sekä veikeät täytteet

VegaaniOlen

Täytyy laittaa tästä reseptistä versioita kokeiluun ja katsoa mitä tapahtuu. Kananmunan tilalle voisi tietenkin vaikka laittaa banaanin. Näin ainakin lettu reseptissä tehtiin minkä löysin https://vegaaniblogi.fi/ sivulta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.