Ruoka

Vohvelikakku on suosittu herkku – poimi pomminvarma ohje ja suussasulavat täytteet!

Vohveleista ja erilaisista täytteistä koottu vohvelikakku on yhtä aikaa helppo, rento, maistuva ja näyttävä. Mitä muuta kakulta voi toivoa?

Vohvelikakku on hauska ja vähän erilainen tarjottava niin juhlissa kuin vaikkapa brunssipöydässäkin. Täytteitä vaihtamalla vohvelikakku taipuu joka tilanteeseen sekä vuodenaikaan sopivaksi ja kerää taatusti kehut niin lapsilta kuin aikuisiltakin.

Lue myös: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

Vohvelikakku – näin onnistut!

Vohvelikakku sopii täydellisesti niille, jotka sanovat olevansa onnettomia leipojia. Lopputulos on persoonallinen ja kaunis, täytekakun kaltainen herkku, mutta sitä tehdessä ei tarvitse murehtia lässähtäneistä kakkupohjista, juoksettuneista kreemeistä tai vaivalloisista kakkukoristeiden väkerryksistä. Riittää kun sekoitat vohvelitaikinan ainekset sekaisin, kauhot taikinaa kuuman vohveliraudan väliin, sekoitat täytteet ja kokoat kakun. 

Vohvelikakun ulkonäkö saa olla persoonallinen ja rento. Täytteet saavat pursuta vohveleiden välistä ja koristeeksi riittää kakun päälle koottu komea keko marjoja ja hedelmiä kermavaahdolla, makeisilla, jälkiruokakastikkeilla, suklaalastuilla tai vaikkapa syötävillä kukkasilla viimeisteltynä. 

Vain yksi kompastuskivi vohvelikakun valmistuksessa piilee. Vohveleiden on oltava täysin jäähtyneitä, ennen kakun kokoamista. Kuumat vohvelit turmelevat täytteet sekä vaahdot ja komean kakun sijaan lopputulos muistuttaa pikemminkin lässähtänyttä pannukakkua. 

Vohvelikakku on parasta tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaapiin jähmettymään. Siten vohvelikakusta saa helposti leikattua terävällä veitsellä kauniita paloja. Vain päällimmäiset koristeet kannattaa lätkäistä päälle juuri ennen tarjoilua.

Helppoudet ja rentoudet sikseen, sillä tärkeintä on kuitenkin maku! Vohvelikakku on hurjan hyvää ja sen variointimahdollisuudet niin vohvelitaikinan kuin täytteidenkin osalta ovat valtaisat. Perus vohvelitaikinan voi maustaa sitruunankuoriraasteella, kanelilla tai vaikkapa kardemummalla. Suklaiset vohvelit teet rouhimalla taikinaan tummaa suklaata. Hurjan hyvät vohvelit kahdella tapaa teet tätä ohjetta noudattamalla.

Ohje: Vohvelitaikina kahdella tavalla

belgialaiset hyvisvohvelit

Mitä täytteeksi vohvelikakkuun?

Vohveleiden väliin voi kerrostaa marjoja, hedelmiä, hilloa, suklaata, kinuskia, pähkinöitä… Mitä ikinä mielit! Tässä muutama hyväksi havaittu makupari:

omenainen lettukakku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohvelikakku on suosittu herkku – poimi pomminvarma ohje ja suussasulavat täytteet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.