
Vohvelikakku on suosittu herkku – poimi pomminvarma ohje ja suussasulavat täytteet!
Vohveleista ja erilaisista täytteistä koottu vohvelikakku on yhtä aikaa helppo, rento, maistuva ja näyttävä. Mitä muuta kakulta voi toivoa?
Vohvelikakku on hauska ja vähän erilainen tarjottava niin juhlissa kuin vaikkapa brunssipöydässäkin. Täytteitä vaihtamalla vohvelikakku taipuu joka tilanteeseen sekä vuodenaikaan sopivaksi ja kerää taatusti kehut niin lapsilta kuin aikuisiltakin.
Vohvelikakku – näin onnistut!
Vohvelikakku sopii täydellisesti niille, jotka sanovat olevansa onnettomia leipojia. Lopputulos on persoonallinen ja kaunis, täytekakun kaltainen herkku, mutta sitä tehdessä ei tarvitse murehtia lässähtäneistä kakkupohjista, juoksettuneista kreemeistä tai vaivalloisista kakkukoristeiden väkerryksistä. Riittää kun sekoitat vohvelitaikinan ainekset sekaisin, kauhot taikinaa kuuman vohveliraudan väliin, sekoitat täytteet ja kokoat kakun.
Vohvelikakun ulkonäkö saa olla persoonallinen ja rento. Täytteet saavat pursuta vohveleiden välistä ja koristeeksi riittää kakun päälle koottu komea keko marjoja ja hedelmiä kermavaahdolla, makeisilla, jälkiruokakastikkeilla, suklaalastuilla tai vaikkapa syötävillä kukkasilla viimeisteltynä.
Vain yksi kompastuskivi vohvelikakun valmistuksessa piilee. Vohveleiden on oltava täysin jäähtyneitä, ennen kakun kokoamista. Kuumat vohvelit turmelevat täytteet sekä vaahdot ja komean kakun sijaan lopputulos muistuttaa pikemminkin lässähtänyttä pannukakkua.
Vohvelikakku on parasta tehdä jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaapiin jähmettymään. Siten vohvelikakusta saa helposti leikattua terävällä veitsellä kauniita paloja. Vain päällimmäiset koristeet kannattaa lätkäistä päälle juuri ennen tarjoilua.
Helppoudet ja rentoudet sikseen, sillä tärkeintä on kuitenkin maku! Vohvelikakku on hurjan hyvää ja sen variointimahdollisuudet niin vohvelitaikinan kuin täytteidenkin osalta ovat valtaisat. Perus vohvelitaikinan voi maustaa sitruunankuoriraasteella, kanelilla tai vaikkapa kardemummalla. Suklaiset vohvelit teet rouhimalla taikinaan tummaa suklaata. Hurjan hyvät vohvelit kahdella tapaa teet tätä ohjetta noudattamalla.
Ohje: Vohvelitaikina kahdella tavalla
-
Pullavohvelit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
-
Vohvelit
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
-
Mansikkavohvelikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Mitä täytteeksi vohvelikakkuun?
Vohveleiden väliin voi kerrostaa marjoja, hedelmiä, hilloa, suklaata, kinuskia, pähkinöitä… Mitä ikinä mielit! Tässä muutama hyväksi havaittu makupari:
- Marjoja ja mascarponevaahtoa: Vatkaa 3,3 dl kermaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon 250 g mascarpone-juustoa ja mausta maun mukaan sokerilla sekä vaniljalla. Kerrosta vohveleiden väliin vuorotellen vaniljaista mascarponevaahtoa ja sesongin makeimpia marjoja. Kruunaa vohvelikakku komealla marjakeolla ja syötävillä kukilla. Mallia vanilja-mascarponevaahtoon voi ottaa tästä ohjeesta.
- Banoffee-vohvelikakku: Suositulta brittileivonnaiselta, banoffeepiiraalta, makunsa lainaava vohvelikakku kyhätään kokoon kermavaahdosta, banaaniviipaleista, kinuskikastikkeesta ja suolapähkinöistä. Jos haluat, koristele kakku vielä tummalla suklaalla. Suklaakiehkuroita saat aikaiseksi esimerkiksi juustohöylän avulla suklaalevystä vuolemalla. Käytä kaupan valmista kinuskikastiketta tai keitä kastike itse tätä ohjetta noudattaen.
- Omena-kinuskivohvelikakku: Mausta vohvelitaikina teelusikallisella kanelia ja kerrosta vohveleiden väliin vuorotellen omenahilloa, kermavaahtoa ja kinsukikastiketta. Mallia omena-kinuskivohvelikakkuun voi ottaa tästä omenaisesta lettukakun ohjeesta.
- Sitruunainen vohvelikakku: Vatkaa vaahdoksi 2 dl kermaa ja sekoita joukkoon 250 g maitorahkaa. Lisää rahka-kermavaahtoon maun mukaan 1/2-1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia. Levitä vohveleiden väliin vuorotellen ohut kerros vadelmahilloa, sitruunaista kerma-rahkaa ja tuoreita marjoja. Sitruunatahnaa löydät kaupasta valmiina, mutta viitseliäs valmistaa tahnan alusta alkaen itse. Katso lemon curdin ohje tästä.
- Mansikoita, kermaa ja pistaasia: Levitä vohveleiden väliin pistaasitahnaa, kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita. Koristele vohvelipino tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja rouhitulla pistaasipähkinöillä. Mallia täytteisiin voi ottaa näistä mahtavista marjoilla ja pistaasilla täytetyistä letuista. Pistaasitahnaa löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista ja herkkuputiikeista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vohvelikakku on suosittu herkku – poimi pomminvarma ohje ja suussasulavat täytteet!