Vohvelit viidellä eri reseptillä

Kotitekoiset vohvelit maistuvat niin aamiaiseksi, iltapalaksi kuin jälkiruoaksikin. Valitse mieleisesi viidestä eri reseptistä, pistä vohvelirauta kuumenemaan ja paista pino ihanan rapeita vohveleita.

Vohvelitaikinaan lisätään ripaus sokeria ja hyppysellinen suolaa, joten valmiit vohvelit voi tarjota yhtä hyvin suolaisten kuin makeiden täytteiden kera.

Makeammat vohvelit syntyvät sööperin vohvelien reseptillä. Jälkiruoaksi sopivat vohvelit maustetaan vaniljasokerilla, sitruunalla ja rommilla ja tarjotaan kuumina jäätelön tai kermavaahdon ja marjojen tai hillon kera.

Suolaiset vohvelit x 3

Punajuuri värjää punajuurivohvelit iloisen punaisiksi, kauraleseet tuovat taikinaan rouheisuutta. Tarjoa punajuurivohvelit esimerkiksi suolakurkun ja smetanan kera.

Keliaakikon vohvelitaikinaan käytetään gluteenittomia jauhoja ja kermaviiliä. Sokerittomat vohvelit voi kuorruttaa juustolla, jolloin ne sopivat keliaakikolle vaikka kuumaksi leiväksi esimerkiksi keiton kanssa.

Mausteisella ja sakealla tonnikala-tomaattikastikkeella täytetyt tonnikalavohvelit sopivat kevyeksi ateriaksi tai kutsujen suolapalaksi.

Lue myös:
Täytetyt letut x 3
Letut ja pannukakku kelpaavat kaikenikäisille
Ruoka.fi: Vohvelit ja katkaraputäyte

Kuvat: Norman Ojanen ja Kristiina Kurronen

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vohvelit viidellä eri reseptillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X