Liikunta

Jumppapallotreeni ehkäisee selkäkipuja ja aktivoi tehokkaasti koko kehon lihaksia – fysioterapeutti neuvoo 2 liikettä, joilla pääset alkuun

Joko olet kokeillut treenaamista jumppapallon kanssa? Monipuolinen pallo hellii lihaksia ja selkää ja kehittää tehokkaasti keskivartalon tukea.

Jumppapallo on näppärä treeniväline, jolla kotitreenin saa vietyä uusiin ulottuvuuksiin. Listasimme viisi syytä alkaa treenata jumppapallon kanssa. Pyysimme myös fysioterapeutilta vinkit liikkeisiin, joista jumppapallotreeni kannattaa aloittaa.

Lue myös: Kahvakuulatreeni vahvistaa koko kehon lihaksia – Fysioterapeutti vinkkaa 2 liikettä, joista treenaaminen kannattaa aloittaa

5 syytä alkaa treenata jumppapallon kanssa

  1. Liikeharjoittelu jumppapallon avulla kehittää todella hyvin kehonhallintaa ja keskivartalon tukea.
  2. Lihakset saavat jumppapallolla harjoitellessa tehotreenin. Myös syvät lihakset joutuvat työskentelemään, sellaisetkin, joita voi normaalin treenin aikana olla vaikea aktivoida.
  3. Jumppapallo on hyvä välinevalinta esimerkiksi selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Treeni voi aktivoida niitäkin selän tukilihaksia, joita muuten on hankala treenata.
  4. Jumppapallot sopivat niin aloittelevalle kuin kehittyneemmällekin kotitreenaajalle, sillä erilaisten liikkeiden avulla ja tempoa säätelemällä treeniin saa halutessaan lisää haastetta.
  5. Koska pallo lähtee helposti pyörimään, treenaaja saa laittaa lihaksensa oikein kunnolla peliin saadakseen pallon hallintaansa. Jumppapalloa ei kannatakaan pumpata aivan täyteen, sillä pinkeä pallo karkaa helpommin käyttäjältään.

Miten valita sopiva jumppapallo?

Jumppapalloja on eri kokoisia. Itselle sopivan pallon valintaan vaikuttaa eniten oma pituus.

Kokeile näitä treeniliikkeitä jumppapallolla

Fysioterapeutti Kristiina Kivihalme vinkkaa kaksi liikettä, joilla aloittelijakin pääsee vauhtiin jumppapallotreenin kanssa. Kivihalme toimii PhysioTrainer-yrittäjänä ja Mehiläisen Työelämäpalveluissa työfysioterapeuttina.

1. Lantionnostot

Aseta pallo seinää vasten. Laita yläselkä jumppapallon päälle, ja pidä jalat lattialla lantion levyisessä haarassa ja keskivartalo tiivistettynä.

Laske lantiota lähelle lattiaa ja nosta takaisin ylös puristamalla pakaroita tiukaksi. Kädet voivat olla rinnan päälle ristittyinä tai ojennettuina kohti kattoa.

2. Yläselän kiertoliike

Asetu pallon päälle makuulle vatsallaan jalat leveähkössä haarassa päkiät tukevasti lattiassa. Laita kädet kasvojen alle, pidennä niskaa, jännitä keskivartaloa ja pakaroita.

Nosta ja kierrä toista kättä sekä ylävartaloa takaviistoon, anna katseen seurata kättä. Kyynärpää pysyy hieman koukistettuna. Jatka liikettä rauhallisesti puolta vaihdellen.

Lue myös Anna.fi: Kiinteyttävä kotijumppa jumppapallon, vastuskuminauhan ja käsipainojen kanssa – tämä rasvaa polttava kotitreeni sopii myös aloittelijalle!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jumppapallotreeni ehkäisee selkäkipuja ja aktivoi tehokkaasti koko kehon lihaksia – fysioterapeutti neuvoo 2 liikettä, joilla pääset alkuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.