Kesäkurpitsaletut
Kesäkurpitsaletut valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. Saat letuista ruokaisat, kun käytät niihin vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita. Nokare ranskankermaa tai kermaviilikastike viimeistelevät kesäkuripitsaletut. Letut maistuvat sellaisenaan tai vaikkapa savukalan kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsaletut
- 1 kpl kesäkurpitsa (noin 300 g)
- 2-3 kpl munaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1-2 kpl valkosipulinkynttä
- (keitettyä perunaa tai porkkanaa)
- ripaus yrttisuolaa
- ripaus mustapippuria
- tabascoa tai cayennepippuria
- voita paistamiseen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Kesäkurpitsaletut valmistuvat näin helposti ja nopeasti:
1. Raasta kiinteä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Lisää kananmunat, kaurahiutaleet ja vehnäjauhoja. Voit lisätä myös raastettua, keitettyä porkkanaa tai perunaa tai tähteeksi jäänyttä perunasosekeittoa.
3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatulla valkosipulinkynnellä, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria tai tipalla Tabascoa.
4. Paista seoksesta ensin lettupannussa yksi ohukainen molemmin puolin ja tarkista, onko se sopivan kiinteää ja maukasta. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos kesäkurpitsa on kovin vetistä, lisää kananmuna.
5. Ripottele kuumien lettujen päälle raastettua juustoa, esimerkiksi parmesaania tai tarjoa kesäkurpitsaletut jogurttikastikkeen tai ranskankerman kanssa. Lisänä maistuu savukala, sieni– tai punajuurisalaatti.
Katso myös: Kesäkurpitsasta on moneksi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsaletut