Ruoka

Kokki Linnea Vihonen paljastaa täydellisen hot dogin kaavan – nappaa testiin törkeän hyvä kesähodari

Miten syntyy täydellinen hodari? Entä miten tuttu nakkisämpylä tuunataan kesään sopivaksi? TV:stä tuttu kokki Linnea Vihonen kertoo parhaat hot dog -vinkkinsä. 

Ruoan ilosanomaa jakava Kokkisodasta ja Mitä tänään syötäisiin -ohjelmasta tuttu kokki Linnea Vihonen suhtautuu kaikkeen ruokaan intohimolla. Yksi herkku nousee kuitenkin julkkiskokin suosikkilistalla korkealle: hodarit!

”Innostuin hodareista jo kauan aikaan sitten ja teemme niitä usein kaveriporukalla. Ne ovat vähän kuin burgereita, mutta niitä on helpompi syödä. Burgerit ovat usein myös turhan täyttäviä omaan makuuni”, Linnea kertoo.

Lue myös: Kokki Linnea Vihosen täydellinen lohikeitto: ”Keitosta tulee ihan killeri tällä nerokkaalla yhdistelmällä”

Täydellisen hodarin salaisuus

Linnea vertaa hot dogeja pyttipannuun – ne voi tehdä melkein mistä aineksista vain. Täydellisen hodarin salaisuus piilee muutamassa peruspilarissa: hyvässä maustekastikkeessa, laadukkaassa makkarassa, rapeassa lisukkeessa ja tuoreissa yrteissä. Makuja voi varioida loputtomiin.

Suomalaisilta kotikokeilta Linnea Vihonen peräänkuuluttaakin rohkeutta ruoanlaittoon. Hodareita kannattaa uskaltaa tuunata sesongin ja oman maun mukaan.

”Monet käyttävät eineksiä turhan paljon, vaikka pienillä raaka-ainemuutoksilla saisi tehtyä hyviä ja ravitsevia hodareita. Niillä saadaan nostettua perinteisesti pikaruoaksi mielletty ruoka ihan uusiin sfääreihin.”

Linnean hodariohje kesäviikonloppuihin – näin se valmistetaan

Hodarit taipuvat juhlavammiksi makupaloiksi esimerkiksi uudenvuodenjuhliin tai vapun pirskeisiin, mutta nakkisämpylät maistuvat myös viikon päätteeksi kotisohvalla nautittuina. Kesällä Linnean hodareihin valitaan aasialaisia makuja. Edullista kesäkaalia maustaa punaisen chilin lempeä tulisuus, korianterin raikkaus ja loraus ihania maustekastikkeita. Kaiken kruunaa meheväksi paistettu nakki.

”Makuelämys on ihan sairaan hyvä! Tästä on tullu myös tosi paljon kyselyitä”, Linnea hehkuttaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Linnea Vihonen (@linnea.vihonen) jakama julkaisu

Jos upotus ei näy, katso se täältä.

Kesäkaalislaw-hodari perustuu sesonkiajatteluun, jossa ruoanlaitossa nostetaan esiin aina kuluvan sesongin herkkuja. kesällä hodarien väliin sujahtaa kesä- tai varhaiskaalia, syksyllä ja talvella hodareihin sopii täydellisesti valko- tai punakaali. Sen lisäksi, että kaali on edullista ja maukasta, se on myös suoranainen terveyspommi. Kaali sisältää runsaasti C-vitamiinia ja folaattia, jota varsinkin suomalaiset saavat ravinnostaan usein liian vähän.

Lue lisää kaalin terveysvaikutuksista.

Millainen sämpylä ja makkara kannattaa valita hodariin?

Sämpyläksi Linnea on valinnut hodareihin kaupasta saatavia valmiita briossisämpylöitä ja nakiksi sopii niin perinteinen makkara kuin raakamakkarakin. Entäpä vegevaihtoehto?

”Olen käyttänyt vegenakkeja aika vähän, mutta vegechorizot ovat kuulemma hyviä. Itse tykkään käyttää hodareiden välissä naattiporkkanoita, paahdettua maa-artisokkaa tai muita kesävihanneksia. Siihen ei tarvitse kuin 220-asteisen uunin tai grillin. Sitten vihannekset vain pyöräytetään öljyssä, niihin laitetaan ripaus suolaa ja jätetään lämpöön paahtumaan tarpeeksi pitkään, kunnes vihannesten omat sokerit alkavat karamellisoitumaan ja väri on paahtunut”, Linnea vinkkaa.

Linnean kesäkaalislaw-hodariin tulee briossisämpylän ja nakin lisäksi aiolia, rapeaa sipulia ja kaalisalaattia. Herkku kruunataan kourallisella tuoretta korianteria. Päälle voi ripotella koristeeksi ruokakaupasta saatavia syötäviä kukkia.

”Nämä ovat tällaisia pikkujuttuja, joilla perinteisen hodari-illan saa käännettyä astetta juhlavammaksi!”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokki Linnea Vihonen paljastaa täydellisen hot dogin kaavan – nappaa testiin törkeän hyvä kesähodari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.