Ruoka

Jäädytetty kakku odottaa herkkuhetkeä valmiina pakastimessa – kokosimme viileimmät suosikkiohjeet

Kuumana kesäpäivänä uuni kannattaa jättää suosiolla lomalle ja nostaa kahvipöydän kakut pakastimeen jähmettymään. Poimi nerokkaiden jäädytettyjen kakkujen ohjeet talteen hellepäivän kesäjuhlia silmällä pitäen, yllätysvieraiden varalle tai niitä päiviä varten, kun haluat herkutella astetta viileämmin.

Jäädytetty kakku ei ole vain lasten juttu, vaan myös aikuisten mieleen. Kylmä kakku on erinomainen hellepäivän tarjottava erityisesti silloin, kun kaipaat jotain jäätelöä fiinimpää tarjottavaa. 

Lue myös: Kesän helpoimmat leivonnaiset – nämä leivot ilman uunia

Jäädytetty kakku on kätevän emännän valinta. Kakun voi nimittäin tehdä hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi ja nostaa tarjolle vasta juuri ennen tarjoilua. Jäädytetty kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä vartin verran huoneen lämmössä tai hetken kauemmin jääkaapissa. 

Jäädytetyissä kakuissa hyvää on myös se, että siitä saa helposti näyttävän näköisen. Kokoa vain kakun päälle komea keko sesongin makeimpia marjoja ja valmista tuli! Halutessasi voi kruunata leivonnaisen myös marenkimuruilla, hienostuneilla macarons-leivoksilla tai vaikkapa syötävillä kukilla.

1. Supersuosittu jäädytetty suklaakakku: Nina Lincolnin suklaa-juustotorttu

Jos kesäkeittiöstäsi löytyy irtopohjavuoka, pari sekoituskulhoa sekä sähkövatkain ja pakastin, kannattaa tarttua tähän ohjeeseen. Nina Lincolnin syntisen makea ja tuhti suklaa-juustokakku on klassikko vailla vertaa ja yksi Kotilieden rakastetuimpia leivonnaisia.

Kakun pohja tehdään keksimuruista ja voisulasta, täyte suklaasta, tuorejuustosta, kermasta ja parista kananmunasta. Kakun voi tehdä perinteiseen pyöreän malliseen irtopohjavuokaan. Neliskanttisessa vuoassa pakastetun kakun voi tarjoa myös hienostuneina leivoksina tai pieninä suupaloina. Koristele pinta halutessasi pähkinärouheella.

nina lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Ohje: Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

2. Gluteeniton mansikka-pähkinäkakku

Mitä olisivat kesäjuhlat ilman kunnon mansikkakakkua? Jäädytettynä sekin muuttuu todelliseksi hellepäivän herkuksi. Jäinen mansikka-pähkinäkakku on hyvä valinta myös silloin, kun tarjolla pitää olla jotain gluteenitonta. 

Kerroksittain vuorottelevat hasselpähkinäiset kakkupohjat, mansikkasose ja valkosuklaalla viimeistelty tuorejuustoseos muodostavat verrattoman makuyhdistelmän. Maun lisäksi kakussa hyvää on myös se, että siitä saa helposti todellisen näyttävän näköisen. Tuoreilla mansikoilla ja marengeilla koristeltuna kruunaat kakun hetkessä juhlapöydän kuningattareksi.

jäinen mansikka-pähkinäkakku

Ohje: Jäinen mansikka-pähkinäkakku

3. Jäädytetty kakku marjoista

Tämän viileän marjakakun pohjassa maistuu suklaa ja täytteessä vadelmat sekä mustikat. Jäädytetty marjakakku on hienostunut kesäkakku ja helpompi valmistettava kuin äkkiseltään luulisi.

Jogurtin joukkoon sekoitetaan vaahdoksi vatkattu kerma sekä kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet. Seos jaetaan kahteen osaan, jotka maustetaan joko vadelma- tai mustikkasoseella.

Kun annat kakun jähmettyä hetken jääkaapissa ennen toisen täytekerroksen lisäämistä, täytteet eivät sekoitu keskenään, ja saat aikaseksi kauniin kaksikerroksisen kakun. Nosta marjakakku lopuksi pakastimeen ja anna sen tekeytyä rauhassa seuraavaan päivään.

jäädytetty marjakakku

Ohje: Jäädytetty marjakakku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jäädytetty kakku odottaa herkkuhetkeä valmiina pakastimessa – kokosimme viileimmät suosikkiohjeet

rippijuhlat

Hei,
Ohjeessa mainittiin että kakun voi ottaa pakkasesta 15min. ennen tarjoilua. Ei toiminut minulla ainakaan. Suosittelen tuntien sulatusaikaa, muuten ei kyllä kakkulapio eikä terävä veitsikään pysty.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.