Ruoka

Leivonnaiset ilman uunia – nämä makeat herkkutarjottavat syntyvät kokoamalla, pakastamalla ja hyydyttämällä

Leivonnaiset ilman uunia valmistuvat ilman otsalla kimaltelevia hikikarpaloita. Uuni jää lomalle ja helpot leivonnaiset tehdään kaupan valmiskääretorttuja sekä -marenkilevyjä hyödyntäen, kerrostetaan suoraan lasimaljaan tai nostetaan uunin sijasta pakastimeen jähmettymään.

Leivonnaiset ilman uunia ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkaita herkkuja, joiden ohjeet kannattaa poimia talteen yllätysvieraiden varalle, mökkikautta silmällä pitäen tai niitä hetkiä varten, kun haluat päästä leipomisessa vähän helpommalla. 

Täytekakut ilman uunia

Mansikkakakku on kesäleivonnaisten ykkönen. Tämä helppo ja persoonallinen yksilö tehdään kääretorttuviipaleista, jotka pinotaan lomittain tarjoiluvadille. Sinne tänne pursotetaan vaniljaista kerma-rahkaseosta ja koko komeus kruunataan tuoreilla mansikoilla. Ohjeessa kääretorttu leivotaan itse, mutta voit hyvin oikaista myös kaupan valmiilla.

Marjapavlova on kesän kahvipöydän kaunotar. Se on myös hyvä valinta silloin, kun tarjolla pitää olla jotain gluteenitonta. Itse tehdyt marenkilevyt voi mainiosti korvata kaupan leipäosastolta löytyvillä marenkipohjilla. Kermatäyte ja kesän makeuttamat marjat saavat valmispohjistakin tehdyn tortun maistumaan ihanalta. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenkilevyt eivät sitkisty.

Herkulliset leivonnaiset ilman uunia syntyvät myös pinosta rapsakoita vohveleita, joiden väliin voi sujauttaa vaikka tuoremansikkatäytettä. Macaron-leivokset ja vaahtokarkit viimeistelevät sopivasti överin mansikkavohvelikakun.

Laita leivonnaiset uunin sijasta pakastimeen

Jäädyke- ja jäätelökakut maistuvat erityisesti kesähelteellä, mutta sopivat oikeastaan minkä tahansa juhlahetken tarjottaviksi. Nämä leivonnaiset ilman uunia ovat myös siitä näppäriä, että ne voi valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi. Ne eivät ole moksiskaan vaikka odottelisivat pakastimessa valmiina useammankin päivän. Koristeet tosin kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. 

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku on klassikko. Sen pohja tehdään keksimuruista ja voisulasta, täyte suklaasta, tuorejuustosta, kermasta ja parista kananmunasta. Voit tehdä kakun pakastimeen valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua, kunhan muistat nostaa sen huoneenlämpöön tekeytymään noin puoli tuntia ennen h-hetkeä. 

Maailman helpoin jäätelökakku kootaan valmiista puffettijäätelöistä, kermavaahdosta ja keksimuruista. Vartissa valmistuvan jäätelöherkun kruunaa valmis karamellikastike.

Baked Alaska -jäätelökakku vaatii hieman enemmän vaivaa, mutta se kannattaa. Unelmapehmeän marenkihunnun alta paljastuu ihana jäätelö­, piparkakku­ ja marjayllätys. Tässä kakkuklassikko, joka sopii täydellisesti talven juhliin.

Leivonnaiset ilman uunia: Kulhokakut 

Kulhoon kootut kakut ja leivonnaiset ovat rennon ronskeja, jotka päästävät tekijänsä helpolla niin leivonnassa kuin koristelussakin. 

Tiramisu on klassikko, josta on monta maukasta muunnosta. Yhteistä kaikille on, että ne valmistuvat ilman uunia. Tämä aikuiseen makuun suunnattu kesäinen sitruunatiramisu tehdään kermaliköörissä kostutetuista Savoiardi-kekseistä, lemon curdilla raikastetusta mascarponevaahdosta sekä sesongin makeimmista marjoista. Maista myös tiramisun vadelmaista versiota. Taatelitiramisu puolestaan sopii täydellisesti talven kekkereihin. 

Eton mess on brittiläinen suosikkiherkku, joka helpoimmillaan syntyy valmismarengeista, marjoista ja kermatäytteestä. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Jos juustokakku on suosikkisi, mutta haluat päästä leivonnassa vähän helpommalla, valmista suosikki vuoan sijasta maljaan. Juustokakku lasissa kootaan valmiista pipareista, tuorejuusto-kermaseoksesta sekä raikkaista marjoista.

Leivonnaiset ilman uunia: Juustokakut

Juustokakut valmistuvat näppärästi ilman uunia, kun pohjan valmistaa keksimurusita ja täytteen hyydyttää tarjoilukuntoon liivatteen tai kasvipohjaisen hyytelöimisaineen eli agar agarin tai Vegegeelin avulla. 

Liivatteella hyydytetyt kakut voivat olla marjaisan makeita, hedelmäisen raikkaita tai vaikka makumaailmaltaan suosikkidrinkkiä mukailevia.

Leivonnaiset ilman uunia: Raakaleivonnaiset

Raakaleivonnaiset syntyvät pähkinöistä, kuivahedelmistä, marjoista sekä usein myös kookosöljystä. Raakaleivonnaiset voivat olla raikkaan mustikkaisia, tuhdin suklaisia tai vaikkapa suositun porkkanakakun makua mukailevia. 

Lue myös Anna.fi: Helpot ja nopeat leivonnaiset, joiden ainekset vain sekoitetaan: Sukulaku-browniet, suklaafudgekakku ja 5 muuta takuuvarmaa reseptiä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leivonnaiset ilman uunia – nämä makeat herkkutarjottavat syntyvät kokoamalla, pakastamalla ja hyydyttämällä

A

Voisko olla jotain helpompaa mitä 8-13v osaisi leipoa ite

Sinun täytyy kommentoidaksesi.