Ruoka

Lehtikaalin käyttö – katso video ja kesytä lehtikaali tällä nerokkaalla niksillä

Lehtikaalin käyttö saattaa tyssätä monella kaalinlehtien puisevuuteen ja kovuuteen. Katso video ja muut parhaat vinkit, miten käytät lehtikaalia parhaalla mahdollisella tavalla.

Lehtikaalia kannattaa käyttää monipuoliesti niin raakana kuin kypsänäkin. Lehtikaalin käyttö aiheuttaa monelle harmaita hiuksia, sillä etenkin raakana se saattaa olla puiseva ja säikeinen. Miten puisevuudesta pääsee eroon ja voiko lehtikaalia syödä raakana?

Lue myös: Ravinteikas lehtikaali on kokin monipuolinen raaka-aine

Lehtikaalin käyttö raakana – hiertäminen avuksi

Lehtikaalia voi syödä raakana. Sen säikeisestä ja puisevasta koostumuksesta pääsee eroon hiertämällä lehtiä käsien välissä hieman hapon ja suolan kanssa. Lehtikaali pehmenee hetkessä ja voit lisätä sen salaattiin tai muun ruoan joukkoon.

Hiertäminen on nerokas kikka, joka ei vaadi aikaa eikä vaivaa. Katso videolta miten lehtikaali hierretään pehmeäksi. Saat hetkessä uskomattoman terveellisen lisukkeen ruoalle kuin ruoalle tai lisää hierretty raakalehtikaali osana muuta salaattia. Näin teet tavallisesta salaatista vieläkin ravintorikkaamman.

Lehtikaalin käyttö raakana salaattiin

  1. Revi: Jos haluat käyttää lehtikaalin raakana, se kannattaa repiä tarpeeksi pieniksi paloiksi. Parhaiten se onnistuu poistamalla kova lehtiruoti videon osoittamalla tavalla ja repimällä lehdet pienemmiksi.
  2. Hapot avuksi: Lorauta pienen pieni määrä jotain happoa, esimerkiksi sitruunamehua tai lempietikkaasi lehtikaalin lehtien joukkoon. Lisää myös pienen pieni määrä suolaa. Hapot tekevät lehtikaalin koville lehdille ihmeitä.
  3. Hierrä: Hiertäminen on tekniikka, jolla lehtikaalista saa raakana pehmeää. Hiero lehtiä käsien välissä toisiinsa kevyesti. Myös pieni painelu avittaa pehmenemistä.
  4. Monipuolista makua: Tarjoa lehtikaali esimerkiksi sitrushedelmien kanssa. Ihana salaatti valmistuu verigreipistä ja lehtikaalista. Myös appelsiini ja veriappelsiini sopivat lehtikaalin joukkoon.
Lehtikaalin käyttö kannattaa ottaa tavaksi. Saat monipuolistettua arkiruoanlaittoa helposti. 
Lehtikaalin käyttö kannattaa ottaa tavaksi. Saat monipuolistettua arkiruoanlaittoa helposti.  Kuva: Pekka Holmström

Lehtikaalin käyttö smoothieen

Lehtikaali on supervihannes, jonka terveyshyödyt kannattaa ottaa haltuun. Lehtikaali sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia ja rautaa. Siinä on myös runsaasti terveyttä edistäviä antioksidantteja. Lehtikaali on ravintoarvoiltaan paras kaikista kaaleista.

Terveyssmoothie valmistuu lehtikaalista helposti. Smooothien valmistukseen lehtikaalia ei edes tarvitse ruotia, eli lehtiä ei tarvitse irrottaa ruodista.

Pilko tai revi lehtikaali paloiksi ja laita tehosekotitimeen yhdessä avokadon ja esimerkiksi banaanin kanssa. Vihresmoothie on helppo tapa hyödyntää lehtikaalin tarjoamat terveysvaikutukset.

Ruokatoimittajan TOP 5 -suosikkireseptit lehtikaalista

Lehtikaali on syksyn monipuolisin vihannes. Omassa puutarhassa se on kiitollinen kasvatettava, se antaa satoa pitkälle syksyyn, jopa lumen tuloon asti.

Lehtikaali kestää kylmä. Jos lehtikaalin antaa jäätyä ennen korjaamista, muuttuu sen maku jopa miedommaksi ja makeammaksi.

Kokosimme ihania lehtikaalireseptejä sinulle. Kokeile lehtikaalia pestossa, sipseinä, perunan kanssa, salaatissa tai smoothiessa. Lehtikaalin voi myös kääriä kaalikääryleiden tapaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lehtikaalin käyttö – katso video ja kesytä lehtikaali tällä nerokkaalla niksillä

MT

Itse en revi lehtikaalia ruodista irti vaan leikkelen suoraan saksilla silpuksi ja pidän ruodista kiinni😊

Sinun täytyy kommentoidaksesi.