cappuccino-juustokakku

Leivo kaurasta gluteeniton cappuccino-juustokakku, suklaakeksit ja kolme muuta leivonnaista

Kaurabuumi jyllää nyt kuumempana kuin koskaan. Kokosimme viisi gluteenitonta kahvipöydän herkkua. Valitse suosikkisi tai kokeile vaikka kaikkia.

Kaurabuumi jyllää nyt kuumempana kuin koskaan. Ja mikäpä siinä, sillä siitä pyöräytät makeat herkut myös gluteenittomaan ruokavalioon, kunhan valitset kaupasta niin sanottua puhdistettua kauraa, joka ei ole ollut kosketuksissa muiden gluteeniviljojen kanssa.

Tässä on kahvikissan suosikkikakku. Sen pohja jauhetaan gluteenittomista kaurakekseistä ja päälle valutetaan kahvilta maistuva juustotäyte. Cappuccino-juustokakku hyytyy jääkaapissa itsekseen, mutta pinta koristellaan ennen tarjoilua näyttäväksi suklaalastulla ja kaneliripauksella.

gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

Kaurasta ja riisijauhoista leivotut suklaa-kaurakeksit maustetaan kardemummalla sekä vaniljalla ja makeutetaan aromikkaalla kookossokerilla. Suklaakuorrutteiset pikkuleivät ovat niin hyviä, että katoavat kahvipöydästä ennätysvauhtia.

Gluteenittomat_keksikupit

Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit ovat varma hitti kesäjuhlissa. Leipominen vaatii hieman vaivaa, mutta se palkitaan. Pohjassa kaura kohtaa tahinin, kookossokerin ja tumman suklaan, täytteessä puolestaan sulostuttaa valkosuklainen tuorejuustovaahto ja makeat marjat. Nam!

 

kaura-hedelmakeksit

Kaura-hedelmäkeksit hurmaavat runsailla sattumilla. Joukossa on niin rusinoita, aprikooseja kuin taateleitakin sekä suklaa- ja mantelirouhetta. Leivontaan käytetään kauran lisäksi tattaria, joka tuo kekseihin jännittävän makuvivahteen. Viimeistele pinta suklaaraidoin.

Gluteeniton_patonki

Tähän gluteenittomaan kaurapatonkiin tulee kauraa hiutaleina ja jauhoina. Lisäksi tarvitset gluteenitonta jauhoseosta sekä psylliumia, joka antaa leipään tarvittava sitkon. Pakkaa leipä mukaan piknikkoriin tai tarjoa juhlien noutopöydässä. Vielä paremmalta patonki maistuu, kun pyöräytät kaveriksi herne-avokadolevitteen.

Lisää herkkuja gluteenittomaan ruokavalioon:

kakku

Tahmainen ja gluteeniton klementiinikakku

valkosuklaa-hasselpahkinaleivokset

Valkosuklaa-hasselpähkinäleivokset

uklaa-banaani-pähkinakakku

Suklaa-banaani-pähkinäkakku

Ruoka.fi: Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo kaurasta gluteeniton cappuccino-juustokakku, suklaakeksit ja kolme muuta leivonnaista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X