pätkis-mokkapalat

Uuninpelti tehokäyttöön! Parhaat suolaiset ja makeat peltipiirakat noutopöytään

Kun vieraita on paljon, tarjoilut syntyvät helpoiten uunin pellillä paistaen. Tässä parhaat suolaiset ja makeat pelipiirakat kevään ja kesän juhliin.

Peltipiirakalla ruokit helposti isommankin joukon. Kokosimme tähän Kotilieden parhaat piirakkareseptit.

Lue myös: Tomaatti-ricottajuustopiirakka, rapea parsapiirakka ja muut suolaiset piirakat noutopöytään

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatin ja mozzarellan klassinen yhdistelmä on pettämätön! Tämä peltipiirakka onnistuu kokeneemmattomaltakin leipurilta, sillä pohjana käytetään valmista lehtitaikinaa, joka paistetaan valmiiksi odottamaan täyttämistä. Paistetun pohjan päälle sivellään pestoa ja ladotaan tomaatti- ja mozzarellasiivuja. Tuoreet yrtit viimeistelevät raikkaan tomaatti-mozzarellapiirakan.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Ohje: Tomaatti-mozzarellapiirakka

Välimeren broileripiirakka

Välimerellisen broileripiirakan jekku on, että siinä yhdistyy hauskalla tavalla piirakka ja lisukesalaatti. Piirakka täytetään broilerilla, latva-artisokalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Paistamisen jälkeen pinnalle ripotellaan vielä rucolaa, oliiveja, salaattijuustokuutioita sekä paahdettua paprikaa.

broileripiirakka

Ohje: Broileripiirakka

Mausteinen chorizopiirakka

Chorizopiirakka tuo potkua noutopytään, sillä mausteisen espanjalaisen makkaran lisäksi se täytetään jalapenoviipaleilla sekä erivärisillä paprikoilla. Lisää jujua chorizopiirakka saa texmex-juustoraasteesta.

chorizopiirakka

Ohje: Choizopiirakka

Gluteeniton parsakaalipiirakka

Jos tarjolla pitää olla jotain gluteenitonta, leivo parsakaalipiirakkaa. Suosio on taattu, sillä parsakaalilla täytetty piiras aateloidaan peräti kolmella juustolla. Lopputulos on niin mehevä ja maukas, ettei kukaan uskoisi leivonnaisen olevan täysin gluteeniton.

Suolainen piirakka on kahvipöydän kuningas.

Ohje: Parsakaalipiirakka

Minttusuklaa-mokkapalat

Ainakin jos veiraiden joukossa on lapsia, leivo mokkapaloja. Mokkapalat on ikisuosikki, joka ei petä. Jos perinteiset mokkapalat tylsistyttävät, kokeile minttusuklaista verisota, joka syntyy sulattamalla taikinaan Pätkis-suklaata. Perinteisten nonparellien sijaan päälle voi ripotella myös erilaisia makeisia, vaahtokarkkeja, pähkinöitä tai koristerakeita.

pätkis-mokkapalat

Ohje: Mokkapalat 

Peltipiirakka amerikkalaisen porkkanakakun tyyliin

Porkkanakakusta tykkäävät kaikki, joten se on varma valinta juhlatarjottavaksi. Porkkanoiden lisäksi mehevyyttä tähän leivonnaiseen tuo mantelijauhe, makua piparkakkumauste. Uuninpellillä paistettuna leivonnainen on helppo kuorruttaa, koristella ja leikata annospaloiksi. Helposti hauskaa vaihtelua saat leikkaamalla palat vaihteksi vaikka kolmion muotoon.

Amerikkalainen porkkanakakku

Ohje: Amerikkalainen porkkanaleivos

Punajuuribrownie

Porkkanoiden lisäksi leivonnaisiin voi raastaa myös muita juureksia. Punajuuri toimii hyvin suklaan kanssa, ja punajuuribrownie onkin paitsi mehevä ja maukas myös hurmaavan värinen leivonnainen. Tuorejuustokuorrute on makoisa lisä, joka levitetään taikinan päälle ennen paistoa.

kuorrutettu-punajuuribrownies

Ohje: Kuorrutettu punajuuribrownies

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uuninpelti tehokäyttöön! Parhaat suolaiset ja makeat peltipiirakat noutopöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X