Tässä tulee maailman paras kakkupohja! – Gluteenittomasta kakkupohjasta syntyy 3 erilaista täytekakkua

Tässä on maailman paras gluteeniton kakkupohja, joka maistuu hyvälle eikä murene! Yhdestä taikinasta teet kolme erilaista kakkua juhlapöytään. Katso ohjeet ja nappaa vinkit!

Gluteeniton kakkupohja toimii monenlaisissa kakuissa. Ota haltuun tämä yksi ohje, etkä tarvitse enää muita!

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi vieras, ja tämä kakku maistuu varmasti kaikille juhlijoille.

Lue myös: Oikeita kukkia kakun päälle? Näin saat pysymään ne virkeinä

Paras gluteeniton kakkupohja

Maailman paras gluteeniton kakkupohja tehdään kolmen jauhon yhdistelmästä: gluteenittomasta jauhoseoksesta, kookosjauhosta ja perunajauhosta. Kookosjauho on pohjan salaisuus: se tuo pohjaan ainutlaatuisen maun.

Ksantaani ja psyllium ovat gluteenittoman leivonnan salaisuuksia, jotka tekevät kakkupohjasta täydellisen koostumukseltaan. Pohja pysyy hyvin kasassa eikä hajoa niin helposti, kuten ilman näitä aineksia voisi käydä.

Pohjataikina on niin sanottu vatkattu kakkupohja. Vatkatussa kakkupohjassa pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon lisätään kananmunat ja sen jälkeen kuivat aineet.

Ehdottoman tärkeää on, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Kylmät kananmunat saattavat pilata taikinan, jolloin se ”leikkaa kiinni” ja ainekset erottuvat.

Gluteeniton taikina vaatii vielä lopuksi voimakkaan vatkauksen. Taikinaa vatkataan pari minuuttia sähkövatkaimella sen jälkeen, kun kuivat aineet ovat lisätty. Tämä on tärkeä työvaihe, joka pitää muistaa tehdä!

Yksi annos taikinaa riittää yhteen noin 10 hengen kakkuun. Tee kaksi kakkupohjaa, jos teet kerroskakun tai kahden numeron kakun kuten esimerkikkikakussamme 50-vuotis syntymäpäiville. 

Lue myös. Printtaa numeromuotit syntymäpäiväkakkuun 

Yksi taikina, kolme kakkua

Kukilla koristeltu ja sokerikuorrutettu kerroskakku on täytetty ruusunterälehtihillolla maustetulla vadelmamoussella. Näyttävä koristelu tehdään tuoreista kukista.

Kukat upotetaan kakun pintaan niille tarkoitetuilla kukkatelineillä. Teline suojaa kukan vartta, eikä se pääse kosketuksiin itse kakun kanssa. Muovinen kukkateline on elintarvikemuovia, joten se on turvallinen käyttää.

Kakun pintaan laitetaan sokerikuorrute, mutta kakun voi jättää myös ilman kuorrutusta nakukakuksi.

Oikeat kukat kakkuun telineen avulla.

Oikeat kukat pysyvät kakussa telineen avulla. Kuva Mirva Kakko.

Toinen kerroskakku koristellaan semi naked -tyyliin. Tässä tyylissä kakun kerrokset jäävät näkyviin osittain ja voikreemi peittää vain kevyesti kakkua.

Pinta koristellaan syötävällä elintarvikekullalla ja täytetään limetticurdillä. Kruunuksi kakun päälle tehdään valkosuklaasta lumoava koriste. Katso videolta vinkit sen valmistukseen!

Lue myös: Katso lumoava video: Näin valmistuu valkosuklaakruunu kakun päälle ilmapallon avulla

Gluteeniton kakkupohja on maukas. Suklaan temperointiohjeet on hyvä osata, että voi tehdä koristeita.

Kerroskakku koristellaan semi naked -tyyliin ja koristellaan syötävällä elintarvikekullalla. Kruunu on tehty valkosuklaasta. Kuva Mirva Kakko.

Trendikäs numerokakku on tehty leivosmaiseksi eli sitä ei ole täytetty laisinkaan. Koristeet ovat vain kakun pinnalla. Runsas ja näyttävä koristelu syntyy macaroonleivoksista, marengista ja marjoista. Kakkupohja kostutetaan vaniljalla maustetulla maidolla.

Gluteeniton kakkupohja taipuu myös numerokakuksi.

Gluteeniton kakkupohja taipuu kauniiksi numerokakuksi. Muotit numeroihin löytyvät kotiliesi.fi -sivuilta tai tämän jutun alusta. Kuva Mirva Kakko.

  1. Gluteeniton täytekakku – limettitäytteinen seminaked-kerroskakku
  2. Gluteeniton täytekakku – vadelma-ruusumoussetäytteinen kerroskakku
  3. Gluteeniton täytekakku – numerokakku syntymäpäiväsankarille
Kerroskakku ruusunterälehtihillolla maustetulla vadelmamoussella.

Kerroskakku ruusunterälehtihillolla maustetulla vadelmamoussella. Kuva Mirva Kakko.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tässä tulee maailman paras kakkupohja! – Gluteenittomasta kakkupohjasta syntyy 3 erilaista täytekakkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X