linssimureke

Mehevä mureke kuudella tapaa – kokeile massaan eri kaloja, lihoja ja kasviksia!

Mureke sopii arkeen ja juhlaan. Erilaiset liha- ja kalalaadut sekä maustamistavat tuovat vaihtelua ruokapöytään.

Mureke valmistuu monta tapaa: Yksi suosii valmista jauhelihaa, kun taas toinen jauhaa lihan itse lihamyllyllä. Kalamurekemassa jauhaantuu helpoiten yleis- tai monitoimikoneella, jonne kalafileet voi laittaa ruotoineen.

Mehevän lopputuloksen saamiseksi on syytä muistaa seuraavat säännöt. Hyvin vähärasvainen liha, kuten kala tai broileri, kaipaavat nesteeksi kermaa. Riistan mukaan kannattaa jauhaa sianlihaa, jonka korkeampi rasvapitoisuus tasapainottaa vähärasvaista riistaa.

Murekemassat soveltuvat mainiosti myös pyöryköiden ja pihvien valmistukseen. Massan muotoilu onnistuu parhaiten, kun kostuttaa kädet vedellä. Pyöryköiden ja pihvien kypsennysaika on huomattavasti mureketta lyhyempi, ja ne voi paistaa myös paistinpannulla uunin sijaan.

Mureke muuntuu moneen: vaihtelua murekemassoihin

1 Kreikkalainen lihamureke valmistuu lampaan- ja naudanjauhelihoista. Etelän makuja mukaan tuovat valkosipuli, kreikkalainen jogurtti ja fetajuusto. Komeuden kruunaa päälle laitettavat munakoisoviipaleet.

191685-lihamureke.jpg

2 Perinteinen jauhelihamureke maistuu koko perheelle. Vaihtelun vuoksi murekkeen voi valmistaa välillä lampaan- tai broilerinjauhelihasta sekä maustalla ne mieleisikseen.

207566-kevytmureke.jpg

3 Annosvuoissa tarjoiltavat broilerimurekkeet saavat makua currysta ja sitruunasta. Uunin lämpö kannattaa käyttää hyödyksi ja valmistaa lisukkeeksi herkullisia uuniperunoita.

4 Hirvenlihamurekkeessa korppujauhot turvotetaan vichyvedessä ja massa mehevöitetään sianlihalla. Lisää vain ripaus inkivääriä, ja mureke on paistamista vaille valmis.

185642-savoijinkaalimureke.jpg

5 Savoijinkaalimureke toistaa kaalikääryleiden makumaailmaa uudessa muodossa. Uunivuoka vuorataan kiehautetuilla savoijinkaalinlehdillä ja murekemassa lusikoidaan kaalinlehtien päälle.

kalamureke

6 Samettisen sileässä kalamurekkeessa maistuvat sitruuna ja tilli. Kaikki ainekset mitataan monitoimi- tai yleiskoneeseen ja massa on hetkessä valmis.

Lue myös Anna.fi: Omenainen broilerimureke ja uunijuurekset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä mureke kuudella tapaa – kokeile massaan eri kaloja, lihoja ja kasviksia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X