Suolaisen pekonin ja makean bataatin liitto on pitsamaisessa piirakassa täydellinen. Kauli taikinasta ovaalinmuotoinen piirakkapohja, ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille kaulinta apuna käyttäen. Levitä pohjalle bataattiseos ja asettele pinnalle pekoniviipaleet. Tästä saat myös näyttävän ja herkullisen juhlapiiraan.

lohipiirakat

Graavilohi-munapiiraat on kätevä valmistaa annoskokoisiksi muffinipellillä. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa levy 14 palaan. Painele palaset muffinipellin pohjalle ja reunoille. Laita sitten purjo-graavilohi-kananmuna-täyte piirakkakoloihin. Pienet piiraat ovat buffetpöydän mainio hittiherkku. Näitä valmistat helposti isommallekin juhlaväelle.

portobellopiirakka

Jättikokoisista portobellosienistä syntyy elegantti iltapalapiirakka, jonka reunat on laskostettu hieman täytteen päälle. Reuna saa korostuneen kauniin värin, kun se voidellaan ennen paistamista kananmunalla. Ruokaisa ja näyttävä täyte syntyy sipuliseoksesta, raastetusta sitruunan kuoresta, riivityistä timjamin lehdistä sekä portobellosienistä, jotka saavat seurakseen rahka, kerma ja juustoraaste -seoksen.

possupiiraat

Tuhdit mutta pienet possupiiraat eivät kaipaa kylkeen kuin raikkaan salaatin. Piiraiden maku tulee mausteisista raakamakkaroista ja pekonista, joista on pyöritelty ruokaisa ja tiivis massa leivänmurujen ja riivittyjen timjaminlehtien kera.

kaalipiirakka

Mehukas ja mehevä kaalipiirakka on edullinen tarjottava. Kasvispiiraan herkullisessa täytteessä on valko- ja lehtikaalia, porkkanaa, purjoa sekä ripaus tummaa siirappia ja omenaviinietikkaa. Valmista ensin täyte ja hyödynnä sitten kaalien keitinliemi taikinan teossa. Jos haluat, täytteeseen voi lisätä jauhelihaa tai paistettua pekonia.

Maista myös näitä herkullisia piirakoita:

Piirakka sopii illanistujaisiin
Gluteeniton suolainen piirakka x 3
Suolainen piirakka x 10

Ruoka.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa
Maukkaat levypiirakat x 5 – näillä herkuilla nälkä lähtee