Piirakkapohja

Piirakkapohja

Piirakkapohjan leipomisessa on omat niksinsä. Näiden vinkkien avulla piirakkapohjan kaulitseminen sujuu ja pohja paistuu tasaisesti!

Muista voidella piirakkavuoka hyvin, jotta pohja irtoaa vuoasta paremmin. Silikonipintaista vuokaa tosin ei tarvitse voidella.

Tee näin:

1. Piirakkaa valmistaessa vuoka kannattaa aina voidella hyvin, jotta pohja irtoaa vuoasta paremmin. Silikonipintaista vuokaa tosin ei tarvitse voidella. Taikinan kaulitseminen on helpompaa, kun taputtelet taikinan tasaiseksi levyksi kelmun väliin tai muovipussiin ja nostat sen hetkeksi kylmään. Piirakkataikina on helppo nostaa kaulittuna vuokaan kaulimen avulla. Esikaulitse taikina jauhotetulla leivin pöydällä ja kiepsauta levy jauhotetun kaulimen ympäri. Nosta piirakkavuokaan.

2. Taikina muotoutuu kätevästi pientä telallista piiraskaulinta apuna käyttäen tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Ylimääräiset reunat irtoavat siististi kaulimella piirakkavuoan päältä kaulien.

3. Runsastäytteisissä piirakoissa ja tortuissa piirakkapohjaan kannattaa pistellä reikiä haarukalla, jotta pohja kypsyisi tasaisemmin. Piirakat on hyvä paistaa uunin alatasolla, jotta pohja ehtii kypsyä.

4. Jos piirakassa on hyvin kostea täyte, kannattaa piirakkapohjaa paistaa ennen täytteen lisäämistä 10-15 minuuttia. Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti myös reunoilta, kun piirakan päälle asettaa leivinpaperipalan ja painoksi kuivattuja herneitä, kypsentämätöntä riisiä tai erikseen tähän tarkoitukseen käytettäviä keraamisia paistokuulia.

Neljä hyvää piirakkapohjareseptiä:

Murotaikina

Ranskalainen piirakkapohja

Kermaviili-voitaikina

Gluteeniton piirakkapohja

Ohjeita piirakan koristeluun

Lue lisää maukkaan murotaikinan leipomisesta.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piirakkapohja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X