Ruoka

Pakastekala ihan parasta arkiruokaa – katso nerokkaat vinkit ja kokkaa maukas kala-annos!

Kalaa suositellaan syötäväksi pari kolme kertaa viikossa. Pakastekala on arki-iltojen näppärä raaka-aine.

Kun perinteinen uunilohi ja valmiit kalapuikot tylsistyttävät, poimi ostoskoriin seitiä tai turskaa. Pakastealtaan taviksista valmistat helposti ja edullisesti hyvää arkiruokaa.

Lue myös: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

Pakastekala kypsyy nopeasti, sulatus kannattaa tehdä rauhassa

Pakastekalalla saattaa olla huono maine, mutta oikein valmistettuna se on herkkua. Pakastekalan valmistuksessa huolellinen sulatus ja nopea kypsennys ovat valttia. Ota pakastekala sulamaan aamulla jääkaappiin, niin fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen.

Pakastekala on mitä parhainta arkiruokaa. Nopea kypsennys on pakastekalalle eduksi. Siten kalan rakenne säilyy hyvänä eikä siitä tule ikävän kumista ja narskuvaa. Pakastekalaa voi käyttää keitoissa, valmistaa uunissa vuoassa tai paneroida ja paistaa pannulla meheväksi. Myös itse tehdyt kalapuikot onnistuvat helposti pakastekalasta. Reilut mausteet, muheva kastike tai herkullinen dippi takaavat makuilotulituksen. 

corn flakes -turska ja korianteriaioli

Pakastekala on paneroituna parasta

Paneroitu pakastekala on herkkua ja erityisesti lasten mieleen. Kalapalat voi kuorruttaa perinteiseen tapaan korppujauhoilla. Jos haluat superrapean pinnan, panosta japanilaisiin panko-korppujauhoihin. Myös seesaminsiemenet ja parmesaanijuusto, maissihiutaleet tai kuivahtaneet leivänmurut sopivat pakastekalan panerointiin. Makua tuovat tuoreet yrtit ja tilkka sitruunamehua.

Kalapuikkojen tai nugettien tapaan valmistetun corn flakes -turskan kanssa maistuvat lohkoperunat ja korianterilla maustettu majoneesi, herkullisen yrttikuorrutetun seitin kaveriksi sopii maukas pesto-riisisalaatti ja seesami-juustopaneroidun seitin kylkeen voi valmistaa muhevan perunamuusin. 

yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

Ohjeet: 

Seesami-juustopaneroitua seitiä

Yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

Corn flakes -turska ja korianteriaioli

Kala valmistuu näppärästi uunivuoassa

Edullinen arki-illan kala-ateria syntyy pakasteseitistä, joka upotetaan herkulliseen sweet chili- kermakastikkeeseen. Ruoka kypsyy uunissa lähes itsekseen eikä lisukkeidenkaan kanssa tarvitse kikkailla. Raikas salaatti sekä rapeakuorinen leipä, jolla viimeisetkin kastikepisarat voi kaapia vuoan pohjalta täydentävät maukkaan aterian.

sweet chili -seiti

Ohje: Sweet chili -seiti

Pakastekalasta helposti ja nopeasti kalakeittoa

Tuoreen kalan voi keitossa korvata pakasteseitillä tai -turskalla. Kalakeitto, jossa on perunoiden ja keittojuuresten sijaan nuudeleita sekä trendikästä pinaattikiinankaalia eli paksoita, tuo vaihtelua perinteiseen lohisoppaan. Inkiväärillä ja chilillä maustettu kookosliemi viimeistelee aasialaisen kalakeiton maun. 

kookos-lohikeitto

Ohje: Kookos-lohikeitto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakastekala ihan parasta arkiruokaa – katso nerokkaat vinkit ja kokkaa maukas kala-annos!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.