Suklaapossu

Pääsiäisen parhaat leivonnaiset

Lähestyvän Pääsiäisen kunniaksi keräsin muutamia suosituimpia ja herkullisimpia Pääsiäiseen ja kevääseen sopivia makeita leivontaohjeita yhteen. Joukosta löytyy sitruunaisia leivonnaisia pikkuleivistä juustokakkuihin, kuin myös persikasta ja mangosta tehtyjä herkkuja suklaisia ohjeita unohtamatta. Löytyisikö näistä leivontaohjeita sinun keväisiin herkuttelu- tai juhlahetkiin?

Aloitetaanpa blogin suosituimmalla juustokakkuohjeella. Kyseessä on Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku, joka valmistuu ilman liivatetta ja on ihanan sitruunainen ja pehmoinen. Valkosuklaata sisältävä keksipohja on kivasti erilainen ja tuo kakkuun makeutta ja rakennetta. Oletko jo kokeillut tätä?

Pehmeät sitruunakeksit ovat kuin minikokoisia sitruunan makuisia, meheviä, suupalan kokoisia kahvikakkuja. Tomusokerihuntu tuo pikkuleivälle kivannäköisen, makeamman pinnan.

 

Sitruunainen rahkamurupiirakka eli rahkapiirakka on Maisemakahvilan piirakkaa muistuttava sitruunainen herkkupiirakka. Sitä leivottiin lapsuudenperheessäni useinkin. Piirakka on aina vain yhtä hyvää ja maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin.

Mango-passion -britakakussa on rapeiden britakakkukerrosten välissä mangomoussea ja passionin hedelmäliha. Pyöreä britakakku on myös näyttävä kakku niin juhlavampaankin hetkeen.

Mehevä persikka-rahkapiirakka on nimensä mukaisesti mehevä piirakka. Se on helppotekoinen, sillä sekä pohjan että rahkatäytteen aineet sekoitetaan keskenään. Pehmeässä rahkatäytteessä maistuu sitruunan lisäksi vanilja.

Mangojuustokakkuon ihanan keväinen, miedosti mangon makuinen ja pehmeä juustokakku. Juustokakun päällä on herkullinen mango-passionkiille. Tätä meillä syötiin lapsuudenkodissani juustokakuista ehkä eniten, mutta vain ilman kiillettä.

 

Kahden suklaan mutakakku on helppo ja ihanan suklainen mutakakku, josta löytyy sekä vaalea että tummaa mutakakkua keskenään marmoroituina. Tätä on testattu usean lukijan toimesta ja se on saanut valtavasti kehuja. Ja kyllähän se onkin hyvää! Mitä tummempaa suklaata käytät, sitä intensiivisemmän suklaisen makuisen mutakakun saat.

Kolmen suklaan juustokakku on suklaan ystävän liivatteeton unelmajuustokakku. Vielä kun kolme suklaamoussekerrosta sisältävän kakun päälle liruttelee kerroksen suklaaganachea, niin voi että kun on hyvää!

Myös Daim-juustokakku on liivatteeton juustokakku. Se on myös huippuhelppo ja nopea tehdä. Täyte on todella pehmoinen ja siinä maistuu Daimin lisäksi myös valkosuklaa.

Tahmea mutakakku Dumlemoussella on jauhoton ja siten myös gluteeniton mutakakku, jonka päällä on paksu kerros Dumlemoussea. Sekä mutakakku että mousse valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Ainoa aikaa vievä juttu on siinä, kun pitää odottaa mutakakun jäähtymistä ennen kuorruttamista.

Tässäpä nämä Pääsiäisen leivontavinkit olivat tältä erää.

Lisää Pääsiäisen leivontaohjeita löytyy muun muassa blogin Pääsiäiskategoriasta, jonne olen kerännyt vuosittain Pääsiäisen aikaan leipomiani ohjeita. Kurkkaa myös blogin Suklaaohjeet sekä keksit. Keskeistä löydät pehmeiden sitruunakeksien lisäksi myös mm. maailman parhaat suklaahippukeksit eli sitkeät suklaahippukeksit.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen parhaat leivonnaiset

Ähkymähky

Aivan järkyttäviä sokeri-rasvan, valk.jauhojen pommeja jo muutenkin lihaville pullan puputtajille.
Eikö mikään järki jo sano, että kehittelisit terveellisempiä syötäviä kahville ym.?
Ylipainoisten suomalaisten määrä sen kun kasvaa, ja terv.asemien jonot sydän, verisuoni ym.sairaista lisääntyy. Sokeri on myrkkyä ja kovat rasvat samoin tukkii verisuonet jne.
Kuolla jokainen joutuu, mutta miten, voi itse terveellisemmin syömisellään paljonkin vaikuttaa ja liikkumisesta puhumattakaan.
Näillä leipomisohjeillakin ihmisiä voi ohjata, vähän vaikuttaakin, jos haluaa muutakin kuin mässäilyyn ohjeita.

Läskipallo57

Eikö se oo ihan itestäs kiinni miten paljon sitä sokerihöttöö oot syöny tai tuut syömään? Eikös nää oo herkutteluhetkiin tarkoitettu, eikä kakkuakaan välttämättä kerralla tarvii syödä. Niitä reseptejä varmasti löytyy, ku vaa jaksat ettii, tää sivusto on tosi hyvä näin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.