Suklaapossu

Suosituimmat leivontaohjeet ja kohokohdat vuonna 2018

Paras kinkkupiirakka

Vuosi 2018 mennä viuhahti ohi suit sait sukkelaan, eikä perässä meinannut pysyä. Ainakin itselläni viime vuosi tuntui suorastaan lipuvan ohi. En tiedä onko se tämä keski-iän lähestyminen, mikä tekee sen että ajanvauhti vain näyttää kiihtyvän. Vai vaikuttaako ajankulkuun kuitenkin nämä kolme ihanaa lasta harrastuksineen, sisustamisen ja remppojen suunnittelu, työt, kotihommat, pihanhoito vai rakkain harrastukseni eli blogin pitäminen. Toisaalta nyt kun tuota listaa katselee, niin eipä ihme etteivät tunnit vuorokaudessa tunnu riittävän mihinkään. Mistään en kuitenkaan luopuisi, sillä jokainen osa-alue tuo elämään sen oman arvokkaan panoksensa. Tai no joo, kotihommista luopuminen ei tekis yhtään pahaa, jos ne hommat muuten hoituisivat. Mutta nyt kun ollaan tässä blogimaailmassa, niin suunnataanpa enemmän ajatuksia itse blogin pitämiseen ja viime vuoteen 2018.

Blogin suhteen mulla oli viime vuonna mielessä paljon kaikkea kivaa ja paljon sai toteutettuakin. Yksi viime vuoden suurimmista jutuista oli se, että pääsin suunnittelemaan Kotilieden jouluiseen Leivonta-lehteen suklaisia reseptejä ja samalla pääsin seuraamaan noiden suklaaleivonnaisten kuvauksia (ja samalla pällistelemään myös itse kameralle, kääk!). Pistaasipähkinä-valkosuklaatryffeli-postauksessa hieman lisäjuttua kuvauksista.

Toinen vuoden 2018 kohokohtani oli Helsingissä järjestetty Taste of Helsinki -tapahtuma, jonne matkustin pieneen leikkimieliseen kokkisotaan Frutti di Mutsia vastaan. Enpä ole muuten varmaan koskaan elämäni aikana jännittänyt mitään muuta niin paljoa, kun tuohon tapahtumaan menemistä!!! Vieläkin muistan et karsean ällöttävän olon, joka iski heti herättyäni, jatkui koko junamatkan, mutta joka onneksi lähti pois heti kun huomasin muitakin paikalla olevia jännittävän, myös minun ja Frutti di Mutsin avuksi tulevia kokkeja. Huh. Ihanan kamalaa, kaikin puolin. Kokkisodassa oli kuitenkin tosi tosi kivaa, vaikka mun joukkue hävisikin huutoäänestyksen. Voisinpa vaikka osallistua uudestaankin 🙂

Koska vuoden alussa on hyvä tehdä yhteenveto edellisen vuoden tapahtumista ja onnistumisista, keräsin kymmenen Suklaapossu-blogin suosituista ohjetta, joita etsittiin eniten vuonna 2018. Ps. Suklaapossun instagramista löytyy instan tykätyimmät kuvat, jos haluat vilkaista 🙂

Suklaapossun suosituimmat ohjeet vuonna 2018

Sijalla 1. on blogin ikisuosikki eli  Järisyttävän hyvä sitruuna-juustokakku, joka valmistuu ilman liivatetta ja jonka pohjassa on voin sijasta valkosuklaata.

Paras sitruunajuustokakku ja ilman liivatetta

Sijalla 2. on toinen ikisuosikki eli Mielettömän mehevä suklaakakkupohja. Oletko jo kokeillut tätä useita ihastuttanutta kakkupohjaa?

mielettoman mehevä suklaakakkupohja

Kolmanneksi suosituin ohje on Ihana kolmen suklaan liivatteeton juustokakku, jonka tekemiseen ei tarvita liivatetta. Tuhti, mutta herkullinen.

helppo-ja-nopea-suklaamoussekakku

Neljänneksi suosituin ohje on tämä Ranskalainen kinkku-juustopiiras, joka on meidän perheessä ollut aina ”the suolainen piirakka”.

Ranskalainen kinkku juusto piirakka

Sijalla 5 oli Tosi maukas kasvispiirakka, joka on suosituimpien joukossa jo useamman vuoden.

maukas kasvispiirakka

Vappuna tosi suositut, mutta myös muihin juhliin sopivat Maailman parhaat donitsit uunissa oli vuoden suosituimpien sijalla 6. Näitä meillä syötiin uuden vuoden aattona, tosi hieman fiksattuna. Tuo fiksattu ohje tulossa blogin puolelle keväämmällä.

Donitsit uunissa

Herkullinen tomaatti-fetapiirakka oli seitsemänneksi suosituin ohje. Tätä olen päässyt maistelemaan monesti tuttavanikin luona, hyvää aina vain.

juhlien suolainen tomaatti fetapiirakka

Sijalla 8 oli Sitkeät, isot suklaahippukeksit, joita on vaikea olla rakastamatta. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkeät suklaakeksit ovat täydellisiä.

Parhaat suklaakeksit eli sitkeät suklaahippukeksit

Joulu osti tämän ohjeen kärkiyhdeksiköksi eli Helppo ja nopea piparkakku-juustokakku, joka valmistuu ilman liivatetta, ja johon on helppo hukata joulun ylimääräiset piparkakut. Kokeile myös muilla kekseillä!

joulujuustokakku

Sijalla kymmenen on tämä Helppo mustikka-murupiirakka, johon sopii kesäisin tuoreet ja talvisin pakastemarjat.

Pellillinen mustikkapiirakkaa helposti ja nopeasti

Tässä olivat Suklaapossun vuoden 2018 suosituimmat ohjeet. Näiden jälkeen palaan hetkeksi muutamaan viime syksyn kakkuun, jonka jälkeen ponkastaan vuoden 2019 leivonnaisten pariin.

Vielä kerran, ihanaa alkanutta vuotta 2019!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suosituimmat leivontaohjeet ja kohokohdat vuonna 2018

Malla

Olisi kiva tietää Suklaapossun omat lempparit :)?

Suklaapossu

Moikka Malla 🙂 Lemppareita on niin monta, että valinta tulee olemaan vaikea, mutta yritän koostaa postauksen 🙂 Ihanaa alkavaa kevättä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *