Paahtopaisti

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
  • Erikoisruokavaliot: Laktoositon, Vähälaktoosinen, Sokeriton, Maidoton, Munaton, Gluteeniton
Paahtopaisti

Ainesosat

Määrä Aines
noin 2 kg:n paahto- tai sisäpaisti
 suolaa, mustapippuria

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Paahtopaisti pysyy paistamisen aikana hyvin muodossaan, jos sidot sen puuvillanarulla tai pyydät lihakauppiasta sitomaan paistin valmiiksi.
  2. Kuumenna paistinpannussa kullankeltaiseksi voimariinia ja ruskista lihan pinta nopeasti kiinni joka puolelta. Kääntele paistia kahdella puuhaarukalla.
  3. Nosta paahtopaisti ritilälle tai paistin kokoiseen uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari paistiin siten, että mittarin kärki on paistin paksuimman kohdan keskellä. Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta, jolloin paisti on sisältä vielä punainen, tai 60 astetta, jolloin paisti on keskeltä punerva ja pinnasta vähän harmahtava. Varaa paistoaikaa 1 1/4-1 1/2 tuntia kiloa kohden eli kahden kilon paahtopaistille noin 2 1/2-3 tuntia. Alhaisessa lämpötilassa liha kypsyy tasaisen punertavaksi.
  4. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria ja kiedo paisti folioon. Anna paahtopaistin lämpötilan tasoittua 15 minuuttia.
  5. Tarjoa paahtopaisti lämpimänä tai kylmänä. Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  • Lämpimän paahtopaistin kanssa maistuvat kokonaisena paistetut sipulit, sienimuhennos, ratatouille, pavut, parsakaali ja perunagratiini tai valkosipuliperunat.
  • Voit kypsentää paahtopaistin myös koko ajan 175 asteessa, jolloin paisti kypsyy reunoilta harmaammaksi ja jää sisältä punervaksi. Tällöin paistoaika kiloa kohden on 50-60 minuuttia.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 84 kertaa
  • Katsottu: 420498 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 46

29.10.2010 klo.19:38
ekakerta

ekakerta

testaanpa ekaa kertaa.
uus kokkauksen parissa ja ostin snellmannin 3,1kg naudan paahtopaistin. saa nähä kui käy. laitan vai kommentteihin mite onnistu

Vastaa
2.12.2010 klo.17:8
toka

toka

no miten ”ekakerta”:lla meni eka kerta?

Vastaa
5.12.2010 klo.15:51
kolmas

kolmas

niin saa nähä miten mulla ja mu äitillä menee

Vastaa
13.1.2011 klo.21:33
suivaantun...

suivaantun...

Et sitten kertonut miten onnistui… Kaikki odottavat.

Vastaa
10.2.2011 klo.18:47
Jerre

Jerre

Paahtopaisti uunissa, pistänpä kohta kommenttia miten onnistu ja kerron samalla yhen hyvä lisäkikan!

Vastaa
16.2.2011 klo.16:27
jonytonkum...

jonytonkum...

Paistit on uunissa mutten lupaa kommentoida lopputuloksesta yhtään mitään. Olen hiljaa ja syön vain.

Vastaa
3.3.2011 klo.14:34
Patekokkaa

Patekokkaa

Itse marinoin muutaman tunnin huoneenlämmössä öljy/mustapippuri/suola seoksessa, puukotan paistia ja laitan kokonaisia valkosipulinkynsiä viiltoihin, annan olla uunissa 60c asti. Sitten käärin leivinpaperiin+mutamaan sivuun sanomalehteä folion sijasta jotta paisti hengittää paremmin(toki lienee jo lehmä kuollut tuohon mennessä :p) about tunniksi ja kukaan ei ole valittanut :) .

Vastaa
29.4.2011 klo.23:13
hepatiitti...

hepatiitti...

laitoin seko paistia uuniin, oli ensin 7h pöydällä ja sitten 6h jääkaapissa ja nyt taas suoraan kaapista uuniin. Kai siitä syötävää tulee

Vastaa
2.6.2011 klo.17:59
kommentoij...

kommentoij...

ihan kohta on ohjeen paisti valmista, kommentoin hetimmiten…

Vastaa
25.8.2011 klo.22:29
Lehminturm...

Lehminturm...

Paisti on uunissa 1,5 kiloa. Paistoin sitä pannussa mutta ohjeen lupaamaa kullankeltaista väriä ei koskaan ilmaantunut paistin pintaan. Siis ruskeaa ja mustaa kylläkin. Ehkä koska käytin lastaa, enkä ohjeen mukaisia kahta puuhaarukkaa. No nyt se on uunissa. Alle pari tuntia tai kun muistan ottaa ulos. Annan palautetta hetkenä minä hyvänsä.

Vastaa
28.8.2011 klo.23:1
paahtaja

paahtaja

voi hyvänen aika,, eihä sen lihan pitänyt kullankeltaiseksi muuttua vaan sen VOIMARIININ!ü
ite pidin paistin uunissa n.65 asteeseen sisältä,hyvää tuli!

Vastaa
30.9.2011 klo.14:53
pertti

pertti

En ole varma kannattaako kommentoida enää sen enempää, jos on huolissaan siitä ettei paistista tullut kullaneltaista sen takia että käytti lastaa puuharukan sijasta… :D

Vastaa
5.11.2011 klo.10:12
kinkku

kinkku

Munkin oli pakko liittyä ketjuun kun mulla on niin se tunne, että haluan avautua tän paistiasian kanssa. En lupaa kommentoida mitään valmiista paistista, on menossa uuniin vasta. No mut oikeesti, luulis, että tulee parasta kun pitää vähän kauemmin uunissa +2h ja 100c ajattelin kokeilla. Mut en kerro tosiaan teille mitään, kokeilkaa ite!

Vastaa
11.11.2011 klo.10:8
isikokki

isikokki

Minä laitan yöksi lämmitettyyn pönttöuuniin hautumaan maustamisen jälkeen.
Kyllä tulee suussa sulavaa ja maukasta.

Vastaa
13.11.2011 klo.10:21
Mäkkipäkki

Mäkkipäkki

Itehhän tein muuten ohjeen mukaan, mutta marinoin yön yli punaviinissä mausteiden ja sipuleiden kera. Paistoin pannulla oivariinissä, tuli nätin väristä!
Sitten paistopussiin ja uuniin! Uunissa reilu puoltoista tuntia.

Vastaa
19.11.2011 klo.16:34
Toistavuot...

Toistavuot...

Ennää 20min ja paahtopaistit ulos uunista. Ite lisäsin mustapippurin ennen ruskistamista ja suolan 10min uunissa olon jälkeen jotta maustuu kokonaan sisältä asti. Ruskistamisen tein rypsiöljyssä ja nokareessa voita. Kannattaa sitoa tosiaan se paisti puuvilla langalla ni tulee tasaisen ja hienon muotoinen liha.

Vastaa
1.1.2012 klo.12:16
elmo

elmo

Itsekkin paistoin juuri paahtopaistin, mutta en kerro minkälainen siitä tuli.

Vastaa
27.1.2012 klo.19:36
Naatiskeli...

Naatiskeli...

Paahtopaisti uunissa hautumassa. Nams! :) Ruskistin oliiviöljyssä ja sivelin öljyllä ja yrttisuolalla, soijakastikkeella, tuoreilla rosmariinin lehdillä, valkosipuli-ja monipippurirouheella. Pellillä myös kuumaa vettä hieman sekä uuniperunoita ja lantun palasia. Lopuksi laitan sipuleitakin. Uuni on nyt 125 asteella. Alussa vähän aikaa lämpö oli korkeammalla. Perheen lemppariruokaa. Poikani 14-v tekee sitten pippurikermakastikkeen paistinliemestä. Otamme paahtopaistin uunista noin 56-57-asteisena, suunnittelimme tällä kertaa. Koivin usein emme ole herkkua vielä tehneet, mutta rakastuimme heti makuun…välillä on aina tarkoitus hiukkasen muunnella tekotapaa…viimeksi ei muistaakseni esim ollut pellillä vettä. Jännä vähän vertailla. Kiva tämmöinen keskustelupaikka! Nautitaan ruuasta! :)

Vastaa
21.2.2012 klo.15:48
paakari

paakari

Saisiko ohjeeseen täydennystä kohtiin:
1. kuinka kauan on ajoissa
3. pitääkö vuoassa olla kansi päällä
4. missä vaiheessa suolataan ennen vai jälkeen paistamisen. Kuumaan paistiin hankala hieroa pintaan mitään, näpit palaa.

Vastaa
21.2.2012 klo.16:12
marma

marma

Yli kilon paisti saa olla pari tuntia huoneenlämmössä ennen paistamista. Paistia ei tarvitse peittää, koska lämpötila on matala. Suolan ja pippurin voi lisätä uuniin pantaessa tai ennen folioon käärimistä. Hieromiseen on hyvä käyttää apuvälinettä, lusikkaa tai lastaa. Muuten tulee palovammoja.

Vastaa
3.5.2012 klo.21:21
Mullikka

Mullikka

Aamulla nirhatun mullikan paahtopaistipala oli työpäivän ajan suolattuna jääkaapissa, nelisen tuntia huoneenlämmössä, valuraudalla ilman rasvaa ruskistettu ja uunissa 150 asteessa kunnes mittari tojotti 50 asteessa, sitten uuni täysille kunnes mittari näytti 61, ulos uunista ja folioon kaupan valmiin pippurisekoituksen kanssa.. aamulla oli loistavaa leivänpäällistä, vähän turhan punaista kun en sitonut paistia ja muoto muuttui laatasta palloksi jolloin mittari ei ollut enää likikään keskikohtaa, keskikohdan lämpö taisi jäädä 50-55 asteeseen..

Vastaa
10.6.2012 klo.20:52
Njami

Njami

Aivan mahtava resepti. Kokkasin ystäville ja kaikki hullaantuivat. Parasta paistia ikinä kuulemma. Tein pulentoista kilon köntin, pari tuntia huoneenlämmössä, sitten pannulla ohjeen mukaan ja uunissa kunnes mittari näytti noin 57 astetta. Sitten puolisen tuntia folioon käärittynä, suolattuna ja pippuroituna. Tein vielä kastikkeen paistiliemestä, sopi erinomaisesti.

Eli kiitos vaan, kyllä kannatti käyttää tätä reseptiä!

Vastaa
10.6.2012 klo.22:59
tietämätön

tietämätön

Monelleko hengelle riittää syötävää tuosta n2kg paistista??? Voiko lihan tarjota kylmänä salaatin lisukkeena, vai olisko parempi lämpimänä???

Vastaa
8.9.2012 klo.11:18
LK

LK

Kommentti tuohon 100 asteen lämpöön. Parempi pitää miniminä se 125 kun tuo 100 alkaa olla aika lähellä sitä että liha ei kypsy vaan pilaantuu.

Vastaa
29.9.2012 klo.14:19
Besserwiss...

Besserwiss...

… Paistoin juuri paistin, mutta en kerro millainen siitä tuli… Mistä näitä oikein sikiää?!?

Vastaa
13.10.2012 klo.11:58
kohta uuni...

kohta uuni...

en ymmärrä miksi tänne laitetaan viestiä,et”tein paistin mut en kerro miten onnistu”.itse aion kohta kokata ja kerron varmasti miten meni:)

Vastaa
14.10.2012 klo.9:56
valmista t...

valmista t...

siitähän tuli oikein herkullista,mehevää ja mureaa lihaa NAM!!!

Vastaa
2.11.2012 klo.13:11
Kokkaava M...

Kokkaava M...

Mulla syysflunssaa, ja ollut kotona 3 päivää (ketä kiinnostaa?).
Ajattelin valmistaa uunissa Naudan Paahtopaistin (Luomu).
On noin 1 kg. Tulen ehdottomasti kertomaan miten onnistui.

Vastaa
25.11.2012 klo.16:53
Kokki

Kokki

Herkullinen paahtopaisti:

- mikrossa täydellä teholla esikypsytys 1-2min kiloa kohti
- hiero n. 500g pippuria ja suolaa per paistikilo pintaan, muista molemmat puolet
- sido paisti (ilmastointiteippi käy mainiosti, pitää mehukkaana)
- aseta paisti uunivuokaan
- voitele paisti tuorejuustolla, ripottele lopuksi korppujauhoa ja chilijauhetta päälle
- lisää vuokaan haudutusliemi: n. litra tai riippuen syvyydestä, soijaa, 2 lihaliemikuutiota, hunajaa, etikkaa
- lämmitä uuni n. 250 asteeseen
- työnnä paisti uuniin ja anna olla n. 3.5h kiloa kohti

Lisukkeeksi kelpaa mm. juustoinen perunakastike, abbab silakat tai irlantilainen mallasviski.

Vastaa
2.12.2012 klo.15:53
Parempi

Parempi

Tein eri ohjeen mukaisesti ja paistista tuli parempaa.

Vastaa
2.12.2012 klo.19:23
Timpero

Timpero

Ostin vahingossa saksalaista naudan paahtopaistia.
Voiko ohjetta käyttää myös siihen vai koskeeko vain suomalaista lihaa?

Vastaa
5.12.2012 klo.16:57
Vaihe 1

Vaihe 1

Onks kellään kokemuksia kuinka kauan paisti tulee olla huoneenlämmössä? Itsenäisyyspäivää varten ajattelin kokeilla. Se on nyt ollu neljä päivää pöydällä ja mun mielestä liha on menettänyt muotoaan sitomisesta huolimatta ja lisäksi siihen on tullut jokin outo haju…

Vastaa
31.12.2012 klo.1:11
kookki

kookki

Tein ennen joulua ja humenna teen uudestaan. En muuten kerro miten. Vähän piti tuota muuttaa.

Vastaa
6.1.2013 klo.10:3
tsulle

tsulle

Kokki: 500g pippuria kuulostaa mainiolta!

Vastaa
7.1.2013 klo.16:31
liha ei

liha ei

pilaannu 100 asteisessa unissa…

Vastaa
10.1.2013 klo.15:5
Kala

Kala

Hieman ihmettelen, miksi jonkun pitäisi saada paisti kullankeltaiseksi, kun ohjeessa kehoitetaan Voimariini sen väriseksi pannulla taikomaan. Eikohän punainen liha korkeintaan tule ruskeaksi, kuten ohjeessa lukeekin. Siis hieman ajatteluakin lukemiseen!

Minulla on mieliruokana kala kaikissa muodoissaan mutta talvipakkasella joskus käy punainen lihakin lämmikkeenä - ja punaviini varsinkin :).

Vastaa
18.2.2013 klo.23:30
vänhartika...

vänhartika...

Hyvältä maistui lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna (:

Vastaa
31.3.2013 klo.16:23
turuust

turuust

Kyllä! Paahtopaisti,punaviinikastike, valkosipulikermaperunat, kera raikkaan salaatin, nams! :)

Vastaa
8.4.2013 klo.20:5
paahtis

paahtis

Nyt uunissa parilla ERITTÄIN hyvällä lisävivahteella varustettuna. Kerron pikimmiten miten onnistui, ja myös niksit! Niillä ei voi mennä pieleen..

Vastaa
8.4.2013 klo.20:7
häh?

häh?

paistoin paistia uunissa 4 tuntia, mutten saanut 125 asteiseksi millään. nyt noin 95 asteista ja pinnasta jo ihan musta! näyttää rapeelta, mut mausta en vielä tiiä.. luulenpa että tätä reseptiä en enää tule käyttämään!!!! välttäkää!!

Vastaa
10.4.2013 klo.12:6
StinaKrist...

StinaKrist...

Häh?

Toivottavasti et ollut tosissasi.

”Kypsennä paahtopaistia 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta, jolloin paisti on sisältä vielä punainen”

Vastaa
27.5.2013 klo.16:45
Paistaja

Paistaja

Ihan höpö resepti, ensiksi, on tarkoitus paahtaa paistin pannussa lihan pinnat kiinni joten, kun puhutaan todella kuumasta pannusta, niin unohtakaa tuo voi ihan tyystin, se palaa, oliiviöljyä kehiin. Lihan oikeat sisälämpötilat ovat:
57 astetta = todella punainen
60 astetta = medium
63 astetta = kypsä

Itse teen sen aina 60-63 asteen väliin jolloin liha on sopivan rose.

Ei mulla muuta :)

Vastaa
1.8.2013 klo.17:16
Mahtavaa

Mahtavaa

Kiitos ketjusta! :D Sai kunnon naurut. Mutta aion about ohjeen mukaan tehdäkin.. Tosin ei löydy lämpömittareita, että arvioidaan aika ja katotaan mitä tulee.

Ja lihahan on parhaimmillaan kun se on medium rare. Mediumiin voi päästää korkeintaan, mutta ei sen kypsemmäksi.

Vastaa
30.11.2013 klo.13:46
pkj

pkj

55 asteinen liha on jo ylikypsä, hampaissa narskuva kumikengän pohja. Viimeistään viidessäkympissä pois, sillä sisälämpö vielä hiukan nousee uunista ottamisen jälkeen.

Vastaa
6.12.2013 klo.11:31
sepevaan

sepevaan

Mun paahtopaisti onnistu hyvin ku ensin lämmitin saunan, kylvin siinä nätisti ja naukkasin pari kylmää samalla. Sit paahtopaisti kiville ihan muutamax minuutix että saa pintaa ja käänsin pötikän tolla löylykauhalla. Sit lopux laitoin mikroon jossa 900w n.30min, tuli oikeen hyvää. Saa kokeilla :)

Vastaa
5.3.2014 klo.21:31
raakaa sen...

raakaa sen...

Ei kannata 55 korkeemmalle paahtaa, kaikki tarpeelliset ainesosat muuten tuhoutuu lihasta. Pikkusen verinen on paremman makuinen! Tein paistin just, kohta täytyy maistella jahka vetäytyy.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu