Himahella

Klassikkoruoat maistuvat kotikaranteenissa

Nakkikastike on klassikkoruoka ja retroherkku.

Koronavirus pitää ihmiset nyt kodeissaan ja perheissä tehdään tavallista enemmän kotiruokaa. Korona-aika ei ole mitään fine dining -sesonkia, sillä monet joutuvat myös kiristämään kukkaronnyörejä lomautusten vuoksi. Niinpä paras kriisiruoka on sekä maistuvaa että edullista. Kotiruokaklassikot toimivat lohturuokana näinä aikoina. Niinpä kerään tähän postaukseen linkkejä Himahellassa julkaistuihin klassikkoruokaohjeisiin.

Klassikkoruoka: Nakkikastike 

 

Janssoninkiusaus kuuluu mm. ruotsalaiseen joulupöytään.

Klassikkoruoka: Janssoninkiusaus

Sipulikeitto on ranskalainen klassikkoruoka.

Klassikkoruoka:  Ranskalainen sipulikeitto

Klassikkoruoka: Kermainen lohikeitto

Maksastroganov on klassikkoruoka.

Maksastroganov on nopea kotoiluruoka

Klassikkoruoka: Bolognese-kastike eli ragú

© Tiina Rantanen

Klassikkoruoka: Köyhät ritarit

© Tiina Rantanen

Klassikkoruoka: Ahvenanmaan pannukakku

Klassikkoruoka: Tuuloman torttu

Klassikkoruoka: Mamman marjapiiras

Nyt on tavallista enemmän aikaa tehdä herkullista kotiruokaa. Otetaan ilo irti siitä asiasta!

Kotiruokaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Klassikkoruoat maistuvat kotikaranteenissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *