Joulukukkien hoito: Katso vinkit ja nauti joulukukista pitkään!

Hyvällä hoidolla joulukukista on iloa vielä pitkään joulun jälkeenkin. Katso suosituimpien joulukukkien hoito-ohjeet!

Joulukukat ovat melko helppohoitoisia. Ne eivät kaipaa lannotteita.  Aika moni joulukukka vaatii kuitenkin hieman erityishoitoa kestääkseen pitkään. Katso, miten joulukukkien hoito sujuu helposti.

Lue myös: Tunnetko joulukukat? Katso 8 ihanaa silmäniloa – mikä on sinun suosikkisi?

Joulukukkien hoito

Kukkien kasteluveden on hyvä olla haaleaa. Kastelun tarve vaihtelee kukkakohtaisesti, mutta ei hätää. Tästä löydät yleisimpien joulukukkien kasteluohjeet.

Amaryllis on joulukukista kenties näyttävin isoine kukkineen. Sen hoito on helppoa. Amarylliksen sipulissa on kaikki energia, jota kasvi tarvitsee kukkiakseen.

Joulutähti kaunistaa kodin ja on oiva lahjavieminen joulun aikaan. Joulutähden hoito ei ole kovin vaikeaa, kunhan muistaa muutaman nyrkkisäännön.

Hyasintti on yksi joulun suosituimmista kukista, eikä ihme: hyasintin hoito on helppoa ja edullinen hyasintti kukkii upeasti ja levittää ympärilleen hurmaavaa, perinteistä joulun tuoksua.

Ardisia suihkutetaan päivittäin

Ardisia – joulukukka

Ardisia on kestävä joulunajan kasvi, kuin pikku puu, josta oikein hoidettuna on iloa pitkään.

Kastele sitä varovasti, mutta suihkuta päivittäin. Jos kasvi voi hyvin, sen voi istuttaa tuoreeseen multaan helmikuun lopulla.

Ardisia ei siedä voimakasta auringonvaloa. Keväällä esiin tulevat pienet kukat ovat valkoisia tai hennon roosanvärisiä.

Atsalean hoito: Atsalea pidetään kosteana

Atsalean ja muiden joulukukkien hoito ei ole kovin vaikeaa.

Tärkeintä atsalean hoidossa on muistaa, ettei kasvia saa päästää kuivumaan.

Nosta koko ruukku haalealla vedellä täytettyyn astiaan pari kertaa viikossa. Anna kasvin kastua läpikotaisin, kunnes vedessä ei näy kuplia. Atsalea pitää myös sumuttelusta ja viihtyy viileässä.

Älä laita atsaleaa hedelmien tai joulukuusen lähelle. Nypi kuivuneet kukat. Lannoita atsaleaa harvakseltaan kukinnan jälkeen.

Terveen, hyvinvoivan kasvin voit istuttaa kesäksi ulos valoisaan paikkaan keräämään voimia. Nosta atsalea sisälle kukkanuppujen puhjettua ennen yöpakkasia.

Jouluruusu kaipaa säännöllisyyttä

Jouluruusun ja muiden joulukukkien hoito ei ole kovin vaikeaa.

Jouluruusu täytyy kastella säännöllisesti. Älä kuitenkaan liioittele, sillä litimärkänä jouluruusun juuret saattavat tukehtua. Tästä syystä kastelun jälkeen ylimääräinen vesi kaadetaan aluslautaselta pois.

Jouluruusun kukintaa voi pidentää, kun sen siirtää yöksi ulos. Kastelun lisäksi jouluruusu tarvitsee myös valoa menestyäkseen.

Joulukukkien hoito: Lamosalal eli koristepuolukka pidetään tasaisen kosteana

Lamosalal eli koristepuolukka on vähemmän tunnettu joulukukka

Lamosalal eli koristepuolukka punaisine marjoineen sopii erinomaisesti joulunajan kukka-asetelmiin.

Pidä kasvi tasaisen kosteana, äläkä päästä sitä kuivumaan. Kasvi nauttii myös suihkuttamisesta ja viihtyy viileässä, esimerkiksi kuistilla.

Orkidean hoito: Orkidea pitää suihkutuksesta

Orkidea

Orkidea viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, mutta se ei siedä vetoa. Upeat kukat kestävät monta kuukautta.

Kuusen tai hedelmien läheisyydessä se kärsii, ja kukat putoavat. Hyvissä olosuhteissa uusia ilmajuuria ja versoja kasvaa koko ajan. Parhaiten kasvi viihtyy, jos sitä suihkuttaa usein.

Upota ruukku pari kertaa kuussa koko korkeudeltaan haaleaan veteen ja anna kasvin imeä kosteutta 15–20 minuuttia. Lannoita kastelun yhteydessä orkidealannoitteella.

Kasvupohja uusitaan muutaman vuoden kuluttua. Palkinnoksi hyvästä hoidosta orkideasi kukkii toistuvasti.

Kukinnan jälkeen muodostuvat valkoiset tai punaiset marjat säilyvät pitkälle talveen.

Lue myös: Kituuko orkideasi? Näin saat kaunokaisesi kukkimaan

Avainsanat

Keskustelu

Olen Orkidean ihailija pidän kaikista lajikkeista,todella kiitollinen kukka kun sen hoitaa oikein.Minä kastelen lannoitetulla vedellä joka kymmenespäivä ja panen almanakkaan muistiin seuraavan kastelu päivän ja näin olen onnistunut Orkideat kukkimaan noin 6-kk.

mullakin on orkideoita joita olen hoivannu. ovat parinvuoden vanhoja ja muutama kukkaki ollu ympäri vuoden mutta upotan veteen koko ruukun ja annan kastua parituntia kesällä kerran viikossa mutta talvella harvemmin mutta en ole uskaltanu lannottaa jokakerta

minun orkideat roikkuu amppeleista lansi ikkunalla, suihkuttelen paivittain ja kastelen lannoittetulla vedella kerran viikossa, kaupassa suositeltiin etta laitetaan pari jaakuutiota kaarnojen paalle kerran viikossa,se riittaisi kasteluksi, en ole kokeillut.

Kommentoi juttua: Joulukukkien hoito: Katso vinkit ja nauti joulukukista pitkään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X