Mifu-bolognese

Mifu – 5 vinkkiä, miten korvaat lihan mifulla perheen suosikkiruoissa!

Valmista maukasta kasvisruokaa lihan korvaavasta mifusta. Perheen suosikkiateriat syntyvät siitä nopeasti ja helposti.

Mifu valmistetaan tuoreesta maidosta ja maitoproteiinista ilman laktoosia. Se on myös soijaton, hiivaton, kananmunaton ja gluteeniton.

Lue myös: Härkis x 5 – katso helpot, nopeat ja herkulliset reseptit ja herkuttele ilman lihaa!

Mifua voi käyttää monenlaisessa ruoanlaitossa lihan korvaajana, koska se kestää myös paistamisen ja keittämisen. Sitä on saatavilla kolmessa eri muodossa: jauhiksena, suikaleena ja rakeena. Sitä saa myös maustettuina versioina. Niitä voi käyttää sellaisenaankin, mutta parhaimmillaan ne ovat pannulla pikaisesti ruskistettuina.

Mifu sopii korvaamaan mainiosti jauhelihan tai kanasuikaleet esimerkiksi pastaruoissa tai tortillan täytteenä. Mifu-suikaleet ja rakeet sopivat salaatteihin sellaisenaan tai nopeasti paistettuna.

Kokeile mifua myös pastaruokiin, joihin olet ennen käyttänyt jauhelihaa. Saat samalla vaihtelua viikon makupalettiin ja vietettyä helposti kasvisruokapäivän.

Lue myös: Monipuolinen tofu – näin saat siitä entistäkin parempaa

1. Mifu tortillan täytteenä

Tortillat ovat hauskaa viikonloppuruokaa. Niiden täytteeksi sopii lähes mikä tahansa, ja pöytään kannattaakin kattaa runsaasi erilaisia täytteitä, joista jokainen voi koota mieleisensä annoksen.

Herkullinen tomaattisalsa ja avokadosta tehty herkkutahna, guacamole sopivat mainiosti maustamaan myös pannulla pikaisesti ruskistettua mifua. Voit valita tortillan täytteeksi jauhiksen tai suikaleet. Mausta mifu chillä tai savupaprikajauheella ja saat siihen toritilloihin tarvittavaa potkua.

Tortillan täytteenä maistuu myös chili con carne, jonka voit mifulla vaihtaa helposti chili sin carneksi. Lihaton chilikastike saa ruokaisuutta ruskeista pavuista.

Savuinen härkäpaputäyte tortilloille

Ohje: Sukkela chili con carne (korvaa jauheliha mifu-jauhiksella ja saat chili sin carnen!)

2. Pasta bolognesen kasvisversio mifulla

Pasta bolognese on lapsiperheiden suosuituimpia pastaruokia. Jos haluat vähentää lihansyöntiä, korvaa jauheliha vaikkapa mifulla. Kastike on valmista vartissa, sillä mifu ei kaipaa haudutusta. Tähän kasvisbologneseen voit käyttää mifun jauhis- tai ruokaraeversiota.

Mifu-bolognese

Katso ohje: Mifu-bolgonese

3. Lasagne maistuu kaikille, mifu sopii täytteeksi

Lasagnen suosio on aina taattu. Tee kerralla isompi satsi, josta riittää ruokaa useampaankin kertaan. Saat lasagnesta kasvisversion helposti vaihtamalla perinteisen bolognesekastikkeen mifu-bologneeseen.

Mifu-lasagne

Katso ohje: Lasagne (korvaa reseptin jauheliha mifulla ja saat kasvisruoan)

4. Perunavuoka – korvaa jauheliha mifulla ja saat koko aterian samassa astiassa

Vuokaruoat ovat helppoja ja vaivattomia. Alkuvalmistelujen jälkeen vuoka muhii uunissa ja samalla voi tehdä joitain ihan muuta.

Tämä perunavuoka on maistuva arkiruoka, johon sipuli ja paprika tuovat lisämakua. Korvaa perunavuokareseptin jauheliha pannulla ruskistetulla mifu-jauhiksella ja kruunaa vuoka väleihin ladottavalla juustoraasteella.

Mifu-perunavuoka

Ohje: Perunavuoka (korvaa jauheliha mifu-jauhiksella ja tee vuoka muuten ohjeen mukaan.)

5. Vaihtelua mifulla makaronilaatikkoon

Kuuluuko makaronilaatikko teidänkin ruokalistalle viikosta toiseen? Älä huoli, perheenne ei ole ainoa.

Makaronilaatikko on yksi rakastetuimmista kotiruoista. Eikä siihen kyllästy, jos sitä muuntelee mahdollisimman usein. Vaihda perinteinen jauheliha mifuun ja tuunaa makaronilaatikko meheväksi juustolla, lisäämällä joukkoon vaikkapa tomaattia ja muita kasviksia.

Katso ohje: Uunipeltimakaronilaatikko (korvaa jauheliha mifulla)

Lue myös: Miten lihan voi korvata ruokavaliossa – 5+1 vinkkiä

Avainsanat

Keskustelu

Mifun tuoteseloste riittää syyksi olla käyttämättä sitä:
pastöroitu rasvaton maito*, vesi, rypsiöljy, suola, sokeri, aromi, sakeuttamisaine (ksantaanikumi), säilöntäaine (kaliumsorbaatti) ja hapate. Maitoproteiiniraetta 82 %.

Rypsiöljyn käyttö on ympäristörikos! Suomi anoi ja sai erikoisluvan käyttää yleensä kiellettyjä neonikotinoideja kahden kasvin – rypsi ja sokerijuurikas – viljelyyn ja ne on kielletty sen vuoksi että ne tappavat pölyttäjähyönteisiä! Pölyttäjähyönteisten tuhoutuminen uhkaa koko ruuantuotantoa, jokainen joka käyttää elintarvikkeita, joissa on rypsiä tai suomalaisesta sokerijuurikkaasta tehtyä sokeria, osallistuu tuohon tuhoamiseen.

Muut syyt: Kaliumsorbaatti ja ksantaanikumi. Lisäaineiden pääasiallinen tarkoitus on pidentää ruuan hyllyikää ja en halua syödä vanhaa ruokaa. Teen ruokani irtomyynnistä ostamistani aidoista raaka-aineista.

Ai niin ja vielä yksi juttu: Syöpäriskejä kun on tutkittu, niin tärkeämpää kuin ruokavalio, näyttäisi olevan korkeaprosessoitujen teillisten elintarvikkeiden (kuten Mifu) määrä. Mitä enemmän niitä on, sitä suurempi syöpäriski. Riippumatta itse ruokavaliosta, sama riski sekasyöjillä, kasvissyöjillä ja täysvegaaneilla ja se korkeaprosessoitujen tuotteiden määrä näyttäisi olevan merkittävin tekijä.

Kommentoi juttua: Mifu – 5 vinkkiä, miten korvaat lihan mifulla perheen suosikkiruoissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X