Pyttipannu uunissa – helppo ja maukas makkarapellin moderni muunnos

Makoisa makkarapelti perunoilla ja herkullisilla kasviksilla höystettynä käy mainiosti arki-illan herkutteluun silloin, kun aika on kortilla tai kokkausinto kadoksissa. Makkarapelti valmistuu helposti uunissa pienellä vaivalla, mutta suurella makupalkinnolla!

Jo isoäiti sen tiesi, makkarapelti on täydellinen kotiruoka. Ainekset voi vain pilkkoa pellille ja antaa uunin hoitaa loput. Perunat ja lenkkimakkara ovat vanhan ajan makkarapellin pääraaka-aineet. Valitsemalla laadukasta raakamakkaraa ja paloittelemalla perunan kaveriksi erilaisia kasviksia päivität kotiruokaklassikon hetkessä nykyaikaan. 

modernit makkaraperunat

Nyt modernisoidaan makkarapelti

Jätä perinteinen lenkkimakkara tauolle ja poimi kaupasta paketti laadukasta raakamakkaraa. Esimerkiksi mausteinen chorizo, saksalainen bratwursti tai melkeinpä mikä tahansa mieleisesi makkara sopii herkkuruoan pääraaka-aineeksi.

Vai kokkaatko mieluummin vegenä? Tuskin olisi isoäiti uskonut, mutta makkarapelti taipuu vaivatta myös vegaaniseen ruokavalioon. Kyllä vain! Kun kurkkaat kaupan vegehyllyyn, löydät valikoimasta monta maukasta vehnäproteiinista eli seitanista valmistettua vegaanimakkaraa, jotka nekin sujahtavat mutkattomasti makkarapellin raaka-aineeksi.

Ohje: Makkarapelti

Pyttipannu vai makkarapelti?

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Perunoiden lisäksi makkaroiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Pilko pellille jääkaapin tähteet, sesongin herkut tai mieliteon perusteella kaupasta mukaan tarttuneet kasvikset.

Valitse erilaisia juureksia, niin saat ruokaan makua ja väriä. Esimerkiksi makeaksi paahtunut bataatti ja mausteinen makkara ovat ihania yhdessä. Kokeile makeaa suippopaprikaa, veikeää fenkolia tai vihreitä taitepapuja. Tiesithän, että myös ruusu-, kukka- ja parsakaali ovat makkaran mahtavia makupareja. Kaalit rakastavat myös uunia, jossa niiden mausta häviää vieno kitkeryys. Kasvisten valinnassa vain mielikuvitus on rajana.

Mausteilla ja höysteillä uutta jujua makkarapeltiin

Uutta jujua makkarapeltiin saat myös muikeilla mausteilla. Valmiit maustesekoitukset ovat oikaisijan unelma ja laiskan kokin pelastus. Mausta makkarapelti taco- tai pizzamausteella, mieleisilläsi yrteillä tai simppelisti valkosipulilla tai chilillä – suolaa ja pippuria unohtamatta. Savun makua ja herkullista grillitwistiä tuo ripaus savupaprikajauhetta.

Makkarapellin päälle sopivat höysteet ja härpäkkeet laidasta laitaan. Kurkkusalaatti tai marinoitu punasipuli, maukas majoneesikastike valkosipulilla, sinapilla tai sitruunalla maustettuna sekä ruohosipuli- tai kevätsipulisilppu nostavat makkarapellin luksusluokkaan. Silppua päälle tuoreita yrttejä tai pilko kirsikkatomaatteja. Myös raastettu parmesaani sopii makkarapellin päälle makua antamaan.

makkaraperunat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyttipannu uunissa – helppo ja maukas makkarapellin moderni muunnos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X