Lohikeitto, uunilohi ja arjen muut maukkaat lohiruoat

Kalaa tulisi syödä kaksi kertaa viikossa. Vaihtelevien ruokalajien ansiosta lohi maistuu viikosta toiseen!

Näyttävyydestään huolimatta lohi piccata on helppo valmistaa. Annoskokoiset lohipalat kastetaan vehnäjauhoihin ja paistetaan pannulla. Tämän jälkeen kalanpalat nostetaan sitruunaisen kermakastikkeen joukkoon ja kokonaisuus viimeistellään hienonnetulla persiljalla. Italialainen klassikkoruoka nautitaan keitetyn pastan kera.

129809-kookos-lohikeitto.jpg

Maukas kookos-lohikeitto tuo häivähdyksen Aasian aurinkoa viilenevän syksyn keskelle. Pehmeän makuinen kookosmaito saa seurakseen runsaan valikoiman erilaisia mausteita: kurkumaa, inkivääriä ja chiliä. Sattumista vastaavat lohenpalojen lisäksi kiinankaalisuikaleet ja riisinuudelit. Valmis keitto viimeistellään aasialaiseen tapaan tuoreella korianterilla.

lohipiirakka

Tulinen lohipiirakka on monipuolinen lämpimäinen, sillä se maistuu niin lounaalla, piknikeväänä kuin kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Valmiit lehtitaikinalevyt nopeuttavat ruoanlaittajan työtä ja saavat aikaan lehtevän rakenteen. Piirakan täytteessä yhdistyvät savulohi, jalapeno, aurinkokuivatut tomaatit ja ranskankerma. Mehevä piirakka paistuu uunissa kullanruskeaksi, minkä jälkeen se on valmis nautittavaksi raikkaan salaatin seurana.

Lohi-piparjuuripasta

Pasta pelastaa arjen kiireiden keskellä, sillä se valmistuu nopeasti ja makuvariaatioita on helppo keksiä. Yksi vaihtoehto on pirteä lohi-piparjuuripasta, jossa lohenpalat yhdistetään piparjuurituorejuuston ja kerman kanssa. Maukas kastike kaadetaan kypsän pastan joukkoon ja komeus nostetaan ruokapöytään tarjolle. Helppoa, herkullista ja nopeaa!

lohi-papusalaatti

Ruokaisa lohi-papusalaatti tarjoilee rutkasti proteiinia ja raikkaita kasviksia maukkaassa muodossa. Paistettu lohi saa rinnalleen pakastettuja edamamepapuja, jotka esikäsittelyn ansiosta keittyvät valmiiksi muutamassa minuutissa. Salaatissa maistuvat lisäksi tomaatti, salaattisekoitus ja seesaminsiemenet. Raikas sinappikastike tuo ryhtiä salaattiin ja viimeistelee makunautinnon.

Kasvis_lohipihvit

Herkulliset kasvis-lohipihvit maistuvat vauvasta vaariin. Ravitseviin pihveihin on helppo upottaa runsain mitoin keitettyä porkkanaa ja perunaa, sillä kasvikset jauhautuvat tehosekoittimessa muun murekemassan joukkoon. Tehosekoittimeen lisätään myös lohta, manteleita ja tilliä. Valmis murekemassa muotoillaan kauniiksi pihveiksi ja paistetaan joko uunissa tai pannulla.

201172-uunilohi.jpg

Itämainen uunilohi kypsyy uunin lämmössä lähes itsestään. Lohenpalojen pintaan hierotaan öljy-mausteseosta, jossa yhdistyvät inkivääritahna, kalakastike ja chilitahna. Lohen pinnalle ripotellaan myös hienonnettua kevätsipulia ja korianteria, minkä jälkeen ruoka kypsyy uunissa 20 minuuttia. Syksyn maukkain uunilohi tarjoillaan jasmiiniriisin ja vihersalaatin kera.

Lisää maukkaita kalareseptejä:
Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut
Tonnikala sopii pastaan ja pitsaan
Syksyn parhaat kalaherkut – 4 maukasta ohjetta
Inkivääri raikastaa kalaruokia
Silakkalaatikko kolmella tavalla
Ruoka.fi: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohikeitto, uunilohi ja arjen muut maukkaat lohiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X