Suklaapossu

Ihanat mustikkaleivonnaiset

Mustikka on monipuolinen raaka-aine leivonnassa; se sopii niin piirakoihin, juusto- ja täytekakkuihin, muffinsseihin, pulliin kuin pannacottaankin ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Katso tästä ihania mustikkaohjeita.

Mustikat kypsyvät nyt huimaa vauhtia, ja siksi on hyvä hetki kaivaa esille ihanat mustikkaohjeet.

Mulla oli suuret suunnitelmat kehitellä ja testailla uusia mustikkaohjeita heti, kun keskeneräiset pihatyöt olisi hoidettu, pihavarastomme olisi koottu paikoilleen ja saisin maalattua sen. Pahaksi onnekseni maalausurakan loppuvaiheessa heräsin yöllä kovaan kyynärpääkipuun, joka esti käden liikuttelun = leipomisen, kuvaamisen ja osittain kirjoittamisenkin… Siksi kokoan nyt vinkiksi vanhoja, herkullisia mustikkaohjeita ja lepuutan kättäni hetken, jotta pääsen takaisin leivontapuuhiin vähän myöhemmin.

Näistä kootuista ohjeista löytyy muun muassa herkullisia muffinsseja, juustokakkuja, piirakoita, piirakoista koottuja täytekakkuja, kuten myös pannacottaa ja pullaa. Ohjeet eivät ole tälläkään kertaa missään tietyssä järjestyksessä, joten kannattaa plarata kaikki ohjeet läpi.

No niin, aloitetaanpas.

Helppo, pehmeä ja mehevä mustikkapiirakka, on munaton ja maidoton, mutta silti aivan älyttömän ihana. Se on myös todella helppotekoinen, sillä aineet vain sekoitetaan nopeasti yhteen ja pian tuon jälkeen piirakka onkin jo uunissa. Tässä koostumus on mielestäni täyskymppi, sillä se on pehmeä ja kuohkea ja ihanan mehevä.

Kuohkea piirakka ilman vatkaimia
© Irina Lisinen

Mustikka-jogurttipiirakka sai tarjoilutilanteessa paljon kehuja, ja toki myös itsekin tykkäsin tästä. Piirakka on ihanan mehevä ja maukas, ja se valmistuu helposti ilman vatkaimia. Piirakkaan uppoaa helposti miltei puoli litraa mustikoita.

© Irina Lisinen

Helppo mustikka-murupiirakka on yksi lukijoiden suosikkiohjeista. Olen saanut muun muassa palautteen: ”Tää on aivan taivaallinen ja ihanan nopea tehä.” ja paljon paljon muita ihania kommentteja piirakkaan liittyen. Mutta en yhtään ihmettele. Piirakka on todella helppotekoinen ja maukas. Piirakassa maistuu myös kaura.

Tämä vuonna 2011 leipomani mustikkapiirakka on ensimmäinen blogista löytyvän mustikkapiirakan ohje. Pohjasta löytyy kaurahiutaleita ja täytteestä mustikoiden lisäksi kermaviiliä.

© Irina Lisinen

Helpot ja mehevät mustikkamuffinssit ovat superhyviä. Itseäni lainatakseni: ”Nämä ovat varmaan parhaat mustikkamuffinssit, jotka olen koskaan leiponut! Näistä tuli ihanan pehmeitä, todella kuohkeita ja superherkullisia. Nämä (ainakin tällä hetkellä) maailman parhaat mustikkamuffinssit onnistuvat helposti ilman vatkaimia, vain yhdessä kulhossa sekoittamalla aineet yhteen. Aikaa tekemiseen kuluu siis vain muutama minuutti. Helppoa, nopeaa ja hyvää, nam!”

© Irina Lisinen

Mustikkamuffinssien päälle sopii loistavasti myös kauramurupäällinen, ja halutessaan sen voi maustaa vaikkapa kanelilla. En osannut päättää, kumman ohjeen alla olevista antaisin vinkiksi, joten tässä on molemmat.

Helppojen ja mehevien mustikka-murumuffinssien ja…

© Irina Lisinen

… myös näiden pehmeiden mustikkamuffinssien päälle tulee kerros rapeaa kauramurua. Molemmat ovat ihania.

© Irina Lisinen

Sitruunainen mustikkatäytekakku (munaton) on makumaailmaltaan (aika) täydellistä. Itseäni lainatakseni: ”Voi nam! Vaikka koronan jäljiltä makuaisti ei ollutkaan täydessä terässä, tämä todella maistui hyvältä. Myös muun perheen (ja makuaistihäiriöltä säästyneiden) mielestä. Mehevä sitruunakakkupohja ja mustikka olivat (miltei) täydelliset yhdessä!”

© Irina Lisinen

Mustikkajuustokakussa maistuu kaksi perheemme lempparimakua: pulla ja mustikka. Kakku sisältää pehmeän mustikkajuustokakkukerroksen lisäksi pullan makuisen, munattoman, helppotekoisen kakkupohjan. ”Pohja on monestakin syystä tosi ihana. Se on nopea tehdä vain yhdessä kulhossa sekoittaen. Lisäksi se on pehmeä ja mehevä jo sellaisenaan. Pohjaa siis ei tarvitse erikseen kostuttaa.”

Tämä maistui kaikille kakkua maistamaan päässeille.

© Irina Lisinen

Mustikkainen New York Cheesecake on mustikkainen versio suositusta New York Cheesecakesta. Täyte saa makua mustikoiden lisäksi valkosuklaasta.

© Irina Lisinen

Mustikkapiirakka -kakku syntyy miedon sitruunaisista, pienistä mustikkapiirakoista, jotka ladotaan päällekkäin ja väliin tulee kerrokset vaniljaista täytettä.

© Irina Lisinen

Mustikka sopii pullaan kuin nenä päähän. Tässä helpossa peltipullassa/pannupullassa on pehmeä vaniljatäyte, jonka päällä kerros mustikoita. Tämä maistui mein perheessä niin aikuisille kuin lapsillekin.

© Irina Lisinen

Ihana jälkiruoka: Jogurttipannacottaa ja mustikkaa: ”Täyteläistä, silkinsileää, vaniljaista, suussasulavaa ja herkullista jogurttipannacottaa mustikkahillolla.” Tuossa lyhyesti kuvattu tämä ihanuus. Kokeile ja ihastu itsekin!

© Irina Lisinen

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihanat mustikkaleivonnaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.