Joulunajan suosituimmat leivonnaiset

”Kolme yötä jouluun on…”. Joulu lähestyy nyt hurjaa vauhtia ja päätin koota viime hetken vinkkilistan joulunaikaan sopivista, blogin suosituimmista ohjeista. Joukosta löytyy muun muassa juustokakkuja, kahvikakkuja, suklaafudgeja, marmeladeja ja pikkuleipiä. Lisäsin postauksen loppuun myös yhden oman suosikkiohjeeni. Toivottavasti näistä on apua joulunajan leivonnaisten mietinnässä.

Aloitetaanpa juustokakulla. Helppo ja nopea piparkakkujuustokakku on yksi tämän joulun suosituimmista ohjeista. Eikä ihme. Tämä on todella helppo ja nopea tehdä, mutta siitä huolimatta maistuu myös ihanalta. Ehkä yksi kakun suosion salaisuus on myös siinä, että kakku valmistuu ilman liivatetta.

Perinteinen taatelikakku on ihanan mehevä ja kostea kahvikakku. Ennen tätä olin kuvitellut, että taatelikakku vaatii päälle vähintään kinuskia ollakseen hyvä, mutta tätä maistettuani pääsin taatelikakkukammostani lopullisesti eroon. Tämä oli niin hyvää ja tätä meiltä löytyy pöydästä taas kolmen päivän päästä.

Glögijuustokakussa on piparkakun makuinen pohja sekä pehmeä, piparkakkumausteilla ja glögillä maustettu täyte sekä glögikiille. Tässä maistuu joulu.

Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku on ihanan raikas jälkiruoka myös joulupöytään, mutta sinne sopii myös muut liivatteettomat juustokakut.

Mielettömän mehevä suklaakakku pohja taipuu loistavasti myös kahvikakuksi. Erään lukijan sanoja lainatakseni, tämä on ”Aivan tajuttoman hyvää! ”.

Kahden suklaan -suklaafudge on helppo ja nopea tehdä. Siihen tarvitaan parhaimmillaan vain valkosuklaata, tummaa suklaata ja kondensoitua maitoa. Jos fudgeen haluaa hieman enemmän makua, voi fudgemassaan lisätä vaikka pähkinöitä ja lakritsin paloja. Nämä ovat siis niiiiin hyviä!

Erilaiset marmeladien tekeminen onnistuu hyvin myös kotona. Omat suosikkini ovat mustaherukkamarmeladit, nam!

Helga mummon pehmeät piparkakut ovat ihanan pehmeitä piparkakkuja. Näitä on syömisen lisäksi myös kiva tehdä, sillä taikina käyttäytyy ihanteellisesti, eikä se (juurikaan) tartu pöytään.

Wilhelmiina-keksit onnistuvat hyvin myös ilman kananmunaa ja ne sopivat loistavasti joulunaikaan. Jos mausta haluaa vieläkin jouluisemmat, voi taikinan maustaa piparkakkumausteella, kuten on tehty näissä piparkakku-Wilhelmiinoissa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on oma suosikkini tälle joululle nimittäin tämä ihana appelsiini-suklaajuustokakku, jossa on tuhti suklaakakkupohja, kerros täyteläistä suklaamoussea ja kerros raikasta appelsiinimoussea. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

 

Loppuun vielä pikkupurkaus 😉

Joulu saapui tapansa mukaan tänäkin vuonna vähän kuin varkain. Monta mielessä pyörinyttä ohjetta jäi testaamatta ja kokeilematta, mutta ensi vuonna taas uusi yritys 🙂 Tämä vuosi (ja erityisesti syksy) on ollut aikamoista puuhaamista ja ajattelutyötä täynnä, ja muun muassa omakotitalon suunnittelu on verottanut jaksamista yllättävän paljon. Nyt ollaan suunnitelmissa onneksi jo voiton puolella ja näillä näkymin pääsemme viimeistään vuoden vaihteessa aloittamaan rakennuttaminen ihan oikeasti. Jee! Jos kaikki sujuu hyvin, pääsemme uuteen taloon vielä ennen seuraavaa joulua. Sitä odotellessa 🙂

Suklaapossu siirtyy pikku hiljaa viettämään joululomaa muun perheen kanssa ja yrittää rauhoittua muutenkin joulun viettoon. Palaan uusien ohjeiden kanssa blogiin taas joulupyhien jälkeen.

TOIVOTAN KAIKILLE OIKEIN IHANAA JA HERKULLISTA JOULUNAIKAA!

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Joulunajan suosituimmat leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X