parsarisotto

5 suosikkiruokaa parsasta

Nyt sitä taas saa. Nimittäin tuoretta parsaa. Kokosimme viisi hykerryttävän hyvää ohjetta, joiden päätähtenä loistaa parsa. Näitä on pakko maistaa!

Juhlava parsakeitto

Täyteläinen parsakeitto kuuluu keittojen aateliin. Tämä parsakeitto saa pehmeyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Keitosta saa juhlavamman, kun osan nesteestä korvaa tilkalla valko- tai kuohuviiniä. Keittoon voi soseuttaa vain varret, jolloin parsan parhaan osan eli nuput voi tarjota erikseen.

Lue lisää: Keitetty parsa parhaimmillaan – katso video!

Parsakeitto

Ohje: Parsakeitto

Parsapestoa ja pastaa

Tässä juhlavassa pastassa kohtaa kaksi alkukesän suosikkia eli parsa ja korvasienet. Rapeaksi paistetut sienet ja parsasta pyöräytetty pestokastike vievät kielen mennessään.

korvasieni-parsapasta

Ohje: Korvasieni-parsapestopasta

Risottoon ujutettu parsa

Parsarisotto on parsakauden täyteläinen herkkuruoka, joka maistuu sellaisenaan tai paistetun kalan kera. Parhaan lopputuloksen saat, kun satsaat hyvään kanaliemeen ja laadukkaaseen valkoviiniin, ja lisäät lientä riisin sekaan vähitellen koko ajan sekoitellen. Oikeaoppinen risotto on kosteaa ja riisissä on vielä hieman purutuntumaa. Myös parsat kannattaa jättää aavistuksen napakoiksi.

parsarisotto

Ohje: Parsarisotto

Keväinen pizza parsalla

Parsa tekee pizzastakin vielä himpun verran parempaa. Tämän kasvispizzan täytteenä loistavat parsan lisäksi muutkin keväiset vihannekset eli herneenversot ja kevätsipuli. Älä hukuta pizzaa tuhtiin juustokuorrutteeseen. Muutama viipale laadukasta mozzarellajuustoa pitää kokonaisuuden raikkaana ja päästää herkän makuiset kasvikset pääosaan.

varhaisvihannespizza

Ohje: Varhaisvihannespizza 

Munakkaaseen upotettu

Munakkaita on helppo tuunata erilaisilla täytteillä. Tähän munakkaaseen sujautetaan parsaa, kevätsipulia ja basilikaa. Kuohukerma ja parmesaanijuusto takaavat supermehevän koostumuksen. Parsafrittata kypsennetään näppärästi uunissa ja viimeistellään rapeaksi grillivastuksen alla.

parsafrittata

Ohje: Parsafrittata

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 suosikkiruokaa parsasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X