Rub-possua

Mokka maustaa lihat ja kastikkeet – käytä kahvia ruoanlaitossa

Perinteisesti kahvi on mielletty vain jälkiruokien ja leivonnaisten makuaineeksi, mutta se tuo oivan lisän myös suolaisiin ruokiin. Mokka sopii erityisen hyvin lihan makupariksi niin kastikkeessa kuin haudutusliemessäkin.

Mehevä espresso rub-possu tuo kesän grillikauden mieleen, mutta liha valmistuu näppärästi keittiön lämmössä. Porsaanniska saa hautua pitkään espressojauheella, aniksella ja korianterinsiemenillä maustetussa liemessä. Mureaksi kypsynyt liha nostetaan uunivuokaan ja päälle hierotaan rub-mausteseos, jonka perustan muodostavat kahvijauhe ja merisuola. Porsaanniska paahdetaan nopeasti uunissa, jonka jälkeen se valellaan makealla glaseerauskastikkeella ja viipaloidaan tarjolle.

Espresso-broileriburritot

Trendikkäät espresso-broileriburritot yllättävät syöjänsä, kun vieno kahvin maku täyttää suun jo ensimmäisellä puraisulla. Suuret vehnätortillat kätkevät sisäänsä riisiä ja broilerinpaloja. Burritojen yllätys piilee mehevässä kastikkeessa, jossa yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla salsakastike, suklaa ja espressojauhe. Tortillaletut kääritään kauniille rullalle, nostetaan uunivuokaan ja lämmitetään houkuttelevan kuumiksi.

kahviruoat

Karitsanpotkaa ja mokkakastiketta on juhlava valinta sunnuntaiaterialle. Karitsanpotkat nostetaan pataan suurehkojen juurespalojen kanssa. Päälle kaadetaan reilulla kädellä punaviiniä ja lihalientä, ja komeuden annetaan muhia kypsäksi uunin lämmössä. Lihan keitinliemestä, siirapista ja espressojauheesta keitetään maukas mokkakastike. Ateriaa täydennetään parmesaanipolentalla, joka valmistuu käden käänteessä. Maissiryynit sekoitetaan kiehuvaan veteen ja niiden annetaan kypsyä kymmenisen minuuttia. Lopuksi polentan joukkoon lisätään parmesaaniraastetta, voita ja kuohukermaa.

Maukkaita liharuokia:
Mehevä lihamureke kuudella tapaa
Porsaankyljykset ja muita liharuokia
Jauheliha pelastaa arjen
Parhaat possureseptit x 5
Tutustu makkaralaatuihin & innostu 8 makkarareseptistä
Ruoka.fi: Riistamakkarat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mokka maustaa lihat ja kastikkeet – käytä kahvia ruoanlaitossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X